marți, 19 iulie 2011

Pilaf grecesc


Este inca o retetea din carnetelul meu. Nu am facut-o exact ca in "model", din doua motive: continea si ficat, ceea ce nu mi-ar fi placut la pilaf, si trebuia pus la un moment dat intr-un vas din acela cu gaura la mijloc de care nu am la indemana. Poate intr-o zi ma voi apuca de un mini-serial despre ustensilele de bucatarie de pe vremea lui Pazva :)  ca vasul meu de atunci e, cantareste cateva kile si e aruncat prin boxa, pe undeva.

Eu am folosit o punga de pulpe de pui, 2 rosii, 2 cepe mari, o mana de ciuperci din conserva, o cana de orez, ulei, unt pt uns o forma rotunda, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel verde.

Metoda:
Orezul se spala si se pune la inmuiat in apa calduta. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, ciupercile se spala si se taie in 4 daca este necesar apoi se stropesc cu zeama de lamaie.

Ceapa se inabuseste in ulei si cand devine sticloasa se adauga pulpele de pui spalate si bine scurse de apa peste care se da putina sare. Se lasa la rumenit.

Rosiile se taie cubulete si cand carnea este patrunsa, se adauga ciupercile si rosiile. Se potriveste de sare si piper.

Intre timp o forma rotunda se unge cu unt.

 In ea se pun pulpele de pui sub forma de cerc, in interiorul acestui cerc se pun ciupercile, rosiile si ceapa calita, iar la exterior orezul inmuiat. Se mai da un praf de sare si se adauga unul-doua pahare de apa.
Forma se da la cuptorul incins la foc mediu timp de o ora, sau chiar mai mult. Daca mai trebuie apa, se mai adauga. Eu am mai pus inca doua pahare de apa dupa 30 de minute de stat la cuptor.

Cand a fost gata, am scos sa se raceasca

apoi am servit cu verdeata proaspat tocata pe deasupra.

Pofta buna! :)

Si reteta:

11 comentarii:

  1. ohh daaa exact ce aveam nevoie!suntem in saptamana cinelor tematice.o sa trec si Grecia in una din zile dar sa mai gasesc macar o reteta :)
    multam de idee.s-a notat!pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca te-am ajutat cu ceva :) Pupici dulci si tie :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tot auzit de pilaf grecesc dar nu am facut.Cred ca e bun la cum arata!

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost foarte bun, Teo, intr-adevar, mai bun decat pilaful simplu, sau cu bulion (asa-mi place mie) :)

    RăspundețiȘtergere
  5. rico plato muy sabroso y contundente,me encanta,abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Me alegro que te guste, Rosita, gracias por tu visita a mi blog!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun! Si noua ne place!
    Al tau arata grozav de bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, Miha, a iesit bun la gust, cred ca datorita ciupercilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cel mai bun pilaf. Ti-a iesit minunat. Asa facea si vecina mea din Atena. Mereu ne aducea cate ceva din ce gatea. Ce vremuri! Cred ca ar trebui sa incerc reteta intr-o zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A iesit un pilaf de pomina, imi amintesc asta, pt ca am mancat, si eu si taica'meu, pana nu am mai putut si nu ne-a mai trebuit nimic altceva toata ziua aceea. :)

      Ștergere
  10. ce bine arata! fac si eu maine!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).