marți, 26 iulie 2011

Gulas

Zilele astea am facut pentru intaia oara si prima data in viata mea :) gulas. Nu ca nu as fi mancat vreodata, parca undeva, candva, am mai mancat, la vreun restaurant mai mult sau mai putin obscur, dar tin minte ca nu mi-a placut, mai ales datorita faptului ca este o mancare foarte picanta.
Eu am pus mai putina paprika, in rest reteta este foarte aproape de aceea din Sanda Marin pentru acest fel de mancare.


Datorez oarecum aceasta mancare Zazuzei (din pacate si-a sters blogul culinar), care de cand cu blogul ei de gulaschsuppe, mi-a starnit incet si sigur pofta de a face gulas.

Mai intai am ales cateva bucati de carne de gulas de porc si le-am taiat fasiute mai subtiri ca sa fiarba mai repede.

Apoi am taiat o ceapa mare pestisori si am pus-o intr-o tigaie cu ulei pana cand a devenit translucida, dupa care am adaugat bucatile de carne si am lasat un pic sa se rumeneasca si carnea.

Dupa aceea am adaugat o rosie taiata cubulete si cam 2 pahare de apa si am lasat sa fiarba.

Intre timp am facut galustele din 2-3 linguri de faina, un ou si o lingura de unt plus un praf de sare.

Am amestecat untul si oul cu putina faina, apoi am adaugat faina pana cand a iesit o crema consistenta.

Am luat cu lingura din compozitie si am dat drumul galustelor in zeama care fierbea. Le-am lasat cca 10-15 minute sa fiarba si sa mai scada zeama, iar inainte cu 2-3 minute de a inchide focul de la aragaz am adaugat o lingurita de paprika (boia de ardei iute) si am potrivit de sare.

Dupa ce s-a racorit, am servit cu verdeata tocata pe deasupra.

Si mai de aproape:

Pofta buna! :)

4 comentarii:

  1. cred ca nu mai zic nicio noutate: gulasul e preferatul meu :). in Austria, gulasul se face de vita, insa eu nu il refuz nici pe cel de porc, desi austriecii stramba din nas cand aud de el. eu insa nu fac discriminari :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Zazule, si eu ma gandisem ca trebuia sa-l fac de vita, dar nu ma dau in vant dupa carnea de vita din market care este cam la ghici: uneori arata bine, si de fapt, iese destul de tare.

    Dar vreau sa zic ca am descoperit ca-mi place si mie, desi e prima data cand fac asa ceva. Clar o sa mai fac, ca nu e greu deloc si mi s-a parut foarte gustos :)

    @ Teo, poftim la masa, pentru tine o portie maaaaare-mare, sa-ti astamperi pofta! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bun ii si ce pofta mi-ai facut,cred ca il refac si eu in weekend!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).