vineri, 27 mai 2011

Ecler aperitiv


Eclerurile le-am facut dupa reteta de aluat de choux-a-la-creme, adica asa:
75 ml apa, 50 ml ulei, un praf de sare - acestea se pun la fiert. Cand amestecul da in clocot se adauga treptat 3-4 linguri de faina, se amesteca putin pe foc apoi se da vasul deoparte si se continua amestecatul ingloband 3 oua, pe rand. Aluatul final trebuie sa fie ca o pasta groasa. Am pus aluat cu poşul pe tava unsa putin cu ulei, asa ca in imagine, adica atat sub forma de ecler cat si de gogosele. marimea fiecaruia o stabiliti voi:


Se lasa la cuptor la foc potrivit - 180 de grade - cam 15 maxim 20 de minute. Cand sunt usor rumenite, se scoate tava si se asteapta sa se racoreasca, dupa care se dezlipesc cu ajutorul unei lame de cutit.


Dupa aceea se taie in doua jumatati pe lungime, sau, daca nu au iesit prea bombate, se pun doua cate doua, intre ele fiind orice aperitiv de tip salata sau alt amestec doriti.
Eu am folosit o salata de primavara din rulada de curcan, ridichi, castraveti - toate taiate cubulete, marar tocat marunt, sare.


Am amestecat totul cu un sos facut din jumatate maioneza, jumatate iaurt si zeama de la o jumatate de lamaie mica.

Pofta buna! :)

si de aproape:




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!





2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).