sâmbătă, 5 februarie 2011

Salata de icre

E adevarat ca e banala, dar cine poate refuza un sandvis cu castraveti si salata de icre?  :)

Noi o facem asa: 1 lingurita plina de icre de crap conservate cu sare, miezul de la o felie de paine, muiat in lapte, 200 ml ulei, zeama de la o jumatate de lamaie.

Miezul de paine se stoarce foarte bine de lapte si si amesteca pana la omogenizare cu icrele. Puteti si sa desarati icrele inainte de a le pregati, dar riscati sa vi se taie salata.
Apoi se procedeaza ca la maioneza, turnandu-se cate putin ulei pana cand devine consistenta, 

apoi cate putina lamaie, si iar ulei. 

Dupa ce se consuma jumatate din cantitatea de ulei se poate pune mai mult odata pana cand se termina.

Se pun cateva bucati de castravete taiat pe lungime, pe feliile de paine, apoi cu lingurita se pune salata de icre si la urma se decoreaza cu ardei rosu. 

Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. Te salut draga mea ! Am vazut ca la salata de icre , foarte multi folosesc paine! La noi , nu se pune paine deloc si adaugam pe langa ulei si cate putin otet , iar la urma ceapa tocata f marunt ! Dat fiind fapt,ca la noi este patria pestelui, icrele se mananca , cu f putin ulei ,asa pescareste ! La tine arata totul apetisant ,iar eu de cand te urmaresc ,ma bantuie gandul sa-mi fac si eu un blog culinar ! Dar dupa cum stii , tehnica ma omoara ! Spoar la bucatarit ! Te pup Doly

    RăspundețiȘtergere
  2. Doly, eu am facut stagiatura (5 luni, ca a venit revolutia...) in satul Corbu, langa Navodari, si de acolo stiu ca este asa cum zici tu, ca localnicii nu adauga nimic la icre, dar in restul tarii se pune paine sau gris, nu stiu de ce, eu cred ca altfel se taie mult mai usor. Daca storci painea bine, salata de icre nu se taie deloc.

    Cei din Corbu spuneau ca fac dintr-un borcan de icre un lighean de salata :))

    Nu este greu sa-ti faci blog, intri pe blogger.com si acolo ai toate instructiunile in romaneste, nu este nevoie sa stii webdesign pentru a avea un blog.
    Abia astept sa-ti faci si tu unul, eu te sustin :)

    Duminica placuta, Doly! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. ceapa nu pun din cauza problemei cu stomacul (zilele astea am stat in pat, am mancat ceai cu paine prajita, si totul de la o banala mancare rece in care am pus bulion... halal vacanta am mai avut), dar intr-adevar, cu ceapa iese mult mai gustoasa.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).