marți, 1 februarie 2011

Crema pentru fursecuri

Inainte de a posta reteta tortului Dark Extreme, o sa va pun reteta asta de crema cu lamaie si rahat pentru fursecuri. Presupun ca multa lume o stie, pentru ca este arhicunoscuta, dar poate mai sunt si unii care abia acum o descopera.

Asadar ingredientele sunt: o lamaie, 300 g rahat, una-doua linguri de unt.


Se da rahatul prin masina, 


apoi se rade coaja lamaii, se curata si se pune in masina la tocat la fel ca si rahatul. 


Se amesteca bine impreuna cu razatura apoi se adauga putin unt, sau mai mult, depinde cat vreti sa fie de cremoasa compozitia. 


Mie nu-mi place prea untoasa, ba chiar ma gandesc sa incerc intr-o zi sa o fac fara unt, doar rahat si lamaie. Gustul ei este dulce-acrisor, este o crema usoara si placuta.

Am uns fursecurile cu ea si ceea ce mi-a ramas, ca a ramas destula, am pus la tort amestecata cu visine.


Pofta buna si pe curand! :)

2 comentarii:

  1. Draga mea, caut aceasta reteta de mult. O facea mama mea cind eram mica, adica crema o punea intre doua sau trei foi.Nu cu suc de rosii, cu niste foi facute in casa pe fundul tavii. Foile le mai pot lua de la alta reteta. Nu isi mai aminteste de ea, nu o avea notata sau nu prea nota nici o reteta. Le facea la cerere. Acum nu mai face nimic, saracuta. Merci tie ca o mai ai si abia astept sa o savurez. Nina

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai gasit-o si ca astfel iti pot fi de folos. Si eu am constatat ca este foarte buna si cred ca o voi folosi la mai multe feluri de prajituri.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).