marți, 15 februarie 2011

Cartofi taranesti cu cabanos, slanina si ou

Reteta asta, pe care am executat-o in weekend, este o "coproductie" romano-franco-italiana de fapt, si o sa vedeti de ce. Pentru ca reteta noastra clasica de cartofi taranesti cuprinde doar cartofi si ceapa, pentru ca am pus si ou, asemanator cu cartofii frantuzesti si pentru ca am pus parmiggiano de la mama lui, din Italia adus de o prietena. Cabanosul si slanina afumata erau bonus :)))

Asadar pentru 4 portii: 4-5 cartofi de marime medie, 2 cepe mari, 2 carnati cabanos, cca 100 g slanina de porc afumata, o mana de parmezan ras, 4 sau 8 oua (1 sau 2 per portie, depinde cum doriti), sare, piper, ulei, 1-2 catei de usturoi, muraturi.

Cartofii se spala si se fierb in coaja 30 de minute, in apa cu sare. Intre timp se taie ceapa nu prea marunt, se taie bucatele cabanosul si slanina afumata si se pun toate la calit in ulei pana cand ceapa se moaie si se rumenesc carnatii si slanina.
Dupa ce se racesc cartofii, se curata de coaja, se taie felii mai marisoare si se pun intr-o tava unsa bine cu ulei sau cu unt, se da sare si piper

apoi se pune deasupra amestecul de ceapa, slanina si carnati.

Usturoiul curatat si taiat bucatele se presara peste compozitia din tava. Cu dosul lingurii se fac 4 sau 8 cuiburi si se sparg ouale. Eu am pus doar 4 oua, ca era seara si mi s-a parut si asa mancarea destul de consistenta.

La urma se pune parmezanul ras

si se da tava la cuptorul bine incins in prealabil aproximativ 20 de minute, sau pana cand sunt gata ouale si este topit parmezanul de deasupra.

Se serveste cu muraturi.

Mancarea asta, asa cum am facut-o eu, are lejer cam 300 de calorii la suta de grame, deci vreo 800-1000 de calorii per portie. Daca sunteti la regim, 100-150 de grame de pofta ajung. Cam atat mi-am pus si eu in farfurie :)

Pofta buna! :)

4 comentarii:

  1. Heavy duty food :) cred ca aroma te da pe spate!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. E de asemenea si o alternativa interesanta la cartofii frantuzesti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamaaa,,ce pofta mi-ai facut,,,sunt printre preferatii familiei(adica eu si sotul),,,,,si ce farfurie faina ai,,,,,puppp!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) Mirela, farfuria aia e de cand bunica fata :D statea aiurea prin servanta cu serviciile pentru ocazii speciale si m-am gandit ca la cartofii taranesti merge de minune o poza cu mancarea in ea.

    Cuisine, ai dreptate, aroma a scos-o pe maica'mea din pat, de langa televizor. Si la inceput zicea ca nu ii trebuie mancare. De unde ziceam ca am facut mancarea aia pe duminica la pranz, s-a mancat aproape toata sambata seara, calda.

    Va pup si eu, o seara frumoasa sa aveti! Sau o dimineata, fiecare cu fusul ei orar ;)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).