vineri, 21 ianuarie 2011

Iepure la tava

De Craciun am avut in casa niste bucati de iepure si de caprioara, de capatat :), aduse tocmai din Italia de o prietena de familie.

Carnea de caprioara este in dreapta, sus:
Bineinteles ca la acest fel de mancare eu nu am avut loc de gatit de taica'meu, si nici nu m-as fi inghesuit, pentru ca vanatul nu-mi place, iar iepure am mancat pe vremea "impuscatului" cam un an, un an si ceva si nu-mi era deloc dor.

Asadar mai intai bucatile de carne se curata de grasime si de pielite. In cazul iepurelui stiu ca acea grasime da un gust specific, neplacut, iar daca este indepartata, friptura are acelasi gust cu carnea de pasare (pe vremuri taica'meu asa ii pacalea pe invitatii care presupunea el ca n-ar fi pus gura pe iepure; le spunea ca e curcan si se manca tot de pe platou :)) nimeni nu sesiza ceva deosebit).

Dupa aceea se da carnea la bait 1-2 zile, intr-un lighean acoperit cu alt lighean. Baitul este facut din o parte otet, o parte apa, 2 parti de vin,in asa fel incat carnea sa fie aproape acoperita, si mirodenii: piper boabe, piper macinat, sare, foi de dafin, nucsoara rasa, si orice alte arome credeti ca se potrivesc la carnea de vanat. Cel putin asa il face tatal meu.

Dupa aceea se scoate carnea din bait si se pune la fript la cuptor intr-o tava de aragaz cu vin si cu putin ulei, acoperita cu folie. Se lasa circa o ora, o ora si jumatate, in functie de aragaz. 

Se serveste cu garnitura si salata. Pofta buna! :)
Pana am pregatit eu aparatul, ai mei au si luat doua bucati :)))

2 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut cu iepurele,nu am mancat de ani buni,,,mmmm

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nici nu am gustat macar :) este foarte bun, dar probabil ca am facut in minte asociatia dintre anii aia negri si iepure, si nu mi-a mai trebuit... :D

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).