marți, 28 decembrie 2010

Ciorba de vacuta

Poze cu prepararea nu am, pt ca taica'meu a bucatarit azi, in timp ce eu "bantuiam" prin Kaufland si Plus, iar cand am ajuns acasa, ciorba era aproape gata.

Asadar e nevoie de : aprox. 500 g carne de vita, rasol, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, o ceapa, o rosie mare, patrunjel verde, un ou, 2 linguri de smantana, 0,5 l bors de tarate.

Carnea se curasta de pielite, se portioneaza in bucati potrivite si se fierbe in 2 litri de apa cel putin o ora spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata ceapa, morcovii si patrunjelul si se dau prin razatoare. Ceapa se caleste in putin ulei pana devine aurie, apoi se pune la fiert in apa cu carnea impreuna cu morcovul si patrunjelul. Se da sare si piper. Se mai fierbe inca o jumatate de ora. Se incearca carnea cu o furculita si daca este inca tare, se continua fiertul adaugandu-se apa, daca trebuie; catre final ar trebui sa ramana cam 1-1,5 litri de apa. Rosia se curata de pielita (eu o tin infipta intr-o furculita cateva zeci de secunde in apa care fierbe si astfel coaja crapa si se desprinde foarte usor de miezul rosiei), apoi se taie cubulete si se pune in ciorba. Se mai lasa sa fiarba 10 minute dupa care se adauga borsul, apoi oul batut si amestecat cu smantana si la urma verdeata tocata marunt.

Se serveste cu smantana proaspata si cu ardei iute.

2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).