joi, 18 noiembrie 2010

Oua siciliene


Ingrediente pentru o portie: 2 oua, o felie de paine prajita in ulei, telemea, usturoi pisat, patrunjel verde, cateva linguri de apa sau de supa.


Painea se rumeneste in ulei incins. Pentru a fi mai sanatoasa organismului eu prefer painea ca atare sau prajita la toaster.


Usturoiul se curata, se taie marunt si se caleste foarte putin in ulei, apoi se adauga patrunjelul verde tocat si 4-5 linguri de apa sau de supa strecurata.


Cand amestecul clocoteste, unul din oua se bate bine amestecat cu telemeaua rasa ori taiata cubulete.


Se toarna in tigaie oul batut cu telemeaua apoi imediat, peste el, si celalalt ou, intreg. Se lasa totul sa fiarba 2-3 minute, eventual inabusit.


Cand este gata se aseaza ouale peste painea prajita. La acest fel de mancare merg foarte bine castravetii murati.




5 comentarii:

  1. thank you ! :-)now i need you to translate the conserves too - that i am would like very much! hehe
    iris

    RăspundețiȘtergere
  2. I will translate all the recipes, Iris, and I will start with the conserves, since you need them so much. Only that some titles cannot be translated, because they are traditional Romanian dish.

    Have a nice day, Iris, and thank you for your visit! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta reteta, o sa incerc si eu...cu paine pe grill, cred ca si asa merge unsa cu putin ulei de masline. pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru vizita :) este o reteta buna, doar ca asa cum se prezinta, cu painea prajita in ulei, are prea multa grasime, dar cum zici tu cred ca iese nemaipomenita :p eu am mai facut-o, insa cu painea prajita la toaster.

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cel mai bine merge cu painea prajita in toaster. Nici mie nu-mi place uleiul in exces.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).