joi, 16 septembrie 2010

Tort de ciocolata



300 g zahar, 100 g cacao, 100 ml apa, 250 g de unt, 8 oua, o lingura de faina, esenta de rom, fructe (optional).

Se face o crema din 50 g unt, zahar, cacao, esenta de rom si apa puse la foc mic sa se topeasca zaharul.  Atentie, nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se topeasca zaharul. Cel mai bine este s-o puneti la bain-marie.
 
Se lasa apoi la racit, intre timp restul de unt se freaca cu galbenusurile - daca doriti, frecati mai intai untul cu o furculita sa iasa toata apa din el, pentru ca daca untul e apos, crema iese prea moale - apoi se amesteca cu cacaoa racita.

Aceasta compozitie se imparte in doua. O jumatate va fi crema propriu-zisa, iar cealalta jumatate se amesteca cu o lingura plina de faina si albusurile batute spuma.

Se da la cuptor in tava unsa si tapetata sau captusita cu hartie de copt timp de 45 de minute la foc moale.

Dupa ce s-a racit, se taie in doua blaturi care se umplu cu o treime din crema si cu bucati de fructe - optional.Restul de crema se pune pe deasupra si pe lateral in strat subtire, sa imbrace tortul.

Eu reteta o am cu banane, si cu banane l-am facut odata, dar dupa gustul meu ar merge fructe acrisoare, visine de exemplu sau stafide macerate in alcool, sau fara fructe deloc, doar ciocolata. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).