sâmbătă, 18 septembrie 2010

Placinta cu mere 1


Cea mai uşoară reţetă şi cea mai gustoasă dintre retetele de post.

Deci: o cană de borş (daca nu aveti, inlocuiti cu apa, sau lapte pt varianta de dulce), o cană de ulei (cană de 200-250 ml), un praf de sare, 25-30g de drojdie, făină cât cuprinde, 1,5 kg mere curăţate şi date prin răzătoarea mare, scorţişoară, 5-6 linguri de zahăr, zahăr pudră şi 1 plic de zahăr vanilat pentru ornat.

Într-un castron se pun borşul şi uleiul, drojdia, sarea, apoi făina, cât să iasă un aluat bun de întins foaie - deci nici prea moale, dar nici tare, dar atenție!, consistenta aluatului sa fie cam ca acela de cozonac, chiar dacă foaia este mai greu de întins. După ce se omogenizează aluatul, se împarte în două şi se fac 2 foi cât tava de aragaz. Merele se curăţă, se dau prin răzătoare, se storc foarte bine în mâini, apoi se calesc cu puţin ulei într-o tigaie, cu o linguriţă rasă de praf de scorţişoară. Noi nu tragem merele, ci le punem ca atare în plăcintă pt ca sunt mai dietetice asa. În tava de aragaz neunsă, se pune prima foaie, se aşează apoi merele în ea, pe deasupra se pun câteva linguri de zahăr, în funcţie de cât de coapte sunt merele şi de cât de dulce vreţi să fie plăcinta. Deasupra se pune a doua foaie. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc potrivit cam 50-60 minute, până când plăcinta este uşor rumenită deasupra.

Apoi se scoate tava, se dezlipesc marginile iar plăcinta se porţionează în tavă după care se pune un şervet curat deasupra şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se presară pe deasupra cu o sită de ceai puţin zahăr pudră amestecat cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Se pune pe farfurie când se serveşte.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).