marți, 21 septembrie 2010

Friptura a la Stefania

800 g pulpa de vita, 200 g sunca de porc sau carne de porc tocata, o ceapa mare, 100 g ciuperci, 2 oua, 2 linguri pline de orez, ulei, sare, piper, arome, patrunjel verde.
 
Carnea se curata si se bate pana cand se lateste bine de tot, fara sa se rupa. Intr-o tigaie se calesc in putin ulei ceapa taiata marunt, sunca taiata cubulete mici ori carnea tocata si ciupercile date prin masina, totul sarat si piperat dupa gust. 
Dupa ce compozitia se raceste, se amesteca cu ouale si cu verdeata pana se omogenizeaza bine dupa care se pune pe bucata de carne in asa fel incat sa nu acopere in totalitate marginile carnii. Se niveleaza cu dosul lingurii, apoi se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara sau se pun cateva scobitori acolo unde se imbina ca sa nu se desfaca la cuptor. Se aseaza intr-o tava unsa bine cu ulei si se da la cuptorul preincazit la foc potrivit.

Din cand in cand se stropeste cu sosul lasat in tava. Este gata cand e rumena.

Friptura a la Stefania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).