luni, 8 mai 2017

Cotlet a la jardiniere

Cotlet a la jardiniere



Campania de testare gratuită Vegeta Podravka prin intermediul Buzzstore se apropie de sfârşit cu paşi repezi. Am avut momente frumoase alături de prieteni de sărbători, m-am delectat la bucătărie cu condimentele lichide pentru marinare, am împărţit seturi de condimente şi broşuri cu reţete de chef şi altor prieteni şi colegi. Dar mai rămăsese un pliculeţ nedesfăcut. Cel cu condimentul lichid Vegeta Grill cu bere, pentru care am ales să pregătesc o porţie de cotlet de porc a la jardiniere, după o reţetă dintr-un reţetar folosit în restaurantele anilor '60.

Înainte de a va prezenţa reţeta, aş vrea să va spun că nu numai că fiecare condiment are savoarea lui şi un gust aparte, dar toate aceste produse sunt naturale, nu conţin potenţiatori de gust, nu au glutamat, au doar un singur ingredient chimc, un conservant, şi anume sorbatul de potasiu. Am simţit nevoia să spun asta pentru că mulţi am văzut că blamează aceste condimente fără să verifice informaţia. Şi e păcat! Într-o mare de chimicale adăugate la tot felul de alimente de market, Vegeta vine cu nişte arome naturale şi sănătoase!

Cotlet a la jardiniere


Aşadar, reţeta mea am făcut-o cu 2 bucăţi de cotlet de porc pe care l-am marinat în Vegeta Grill cu bere timp de 30 de minute. Apoi am prăjit carnea în ulei, la foc mic, înăbuşit, până a prins o crustă subţire, aurie. Apoi bucăţile de cotlet se scot deoparte. În uleiul din tigaie se adaugă o linguriţă de făină şi se face un sos alb care se stinge cu lapte (supă clară sau apă cladă). Am potrivit sosul de sare şi piper apoi am lăsat să fiarbă molcom cca 5 minute, după care am reintrodus cotletele şi am lăsat la fiert înăbuşit cca 15 minute. Trebuie avut grijă, că laptele se umflă la un moment dat, mai trebuie amestecat în sos din când în când. La urmă am pus puţin pătrunjel verde tocat.

Cotlet a la jardiniere
Între timp se pun la fiert tot felul de legume de grădină: morcov, tăiaţi rondele sau cubuleţe, pătrunjel rădăcină, fasole păstăi, mazăre, broccoli. Eu am folosit o pungă de mix de legume pentru supă, pentru că mi-a fost mai uşor aşa, nişte spanac proaspăt clocotit câteva minute în apă, ceapă verde tocată, şi o mână de orez fiert separat. Reţeta originală spune că se garniseşte şi cu piure de cartofi acest cotlet a la jardiniere, dar am considerat că orezul este de ajuns, n-am vrut carbohidraţi în exces la această mâncare.

Când se pune pe platoul de servire, sosul se toarnă strecurat, apoi se presară peste mâncare puţin pătrunjel verde, iar pe legume, cine doreşte, poate pune un cubuleţ de unt. Vă spun cu mâna pe inimă că am mâncat o friptură de porc foarte gustoasă şi fragedă.

Cotlet a la jardiniere



Poftă bună! :)

#buzzvegeta


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




20 de comentarii:

  1. Arata foarte bine. Condimente Vegeta folosesc si eu (inca nu am testat varianta pentru marinat) si ne place mult gustul pe care il dau mancarii.
    Sa stii ca mi-ai facut pofta asa ca tare as da o fuga pe la tine...daca as sti unde locuiesti! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata, o idee pentru o masa buna cu prietenii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu folosesc Vegeta, atat pentru mancare cat si pentru salate si imi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata bine farfuria... Condimentele astea lichide exista si in varianta pt carne de pui? Nu de alta, dar eu mananc carne de porc doar la Craciun si vita din an in paste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata ce ai pregatit acolo....ca la Master Chef :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Condimentele Vegeta gata preparate sunt un real ajutor pentru bucatarii amatori sau incepatori, dar si pentru gospodinele grabite.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vaai! Cat de bine arata! Cu siguranta ca in urma folosirii condimentelor de la Vegeta mancarea va avea un gust aparte si desavarsit care va impresiona toata familia :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce reteta minunata. Am testat si eu Vegeta condimente lichide pentru marinare. lE VOI FOLOSI IN CONTINUARE.

    RăspundețiȘtergere
  9. Auuuu ... imi ploua in gura. Am testat si eu pana acum condimentul lichid cu usturoi pentru marinare si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult: carnea are un gust senzational, este frageda si suculenta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am auzit foarte multe despre condimentele Vegeta, dar pana acum nu am avut ocazia sa le testez. Pozele tale arata atat de bine sunt sigura ca rezultatul final a fost super delicios

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu folosesc condimentele Vegeta, dau un gust atat de bun carnii. Sunt sigura ca farfuria ta este extrem de gustoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata super cotletul tau, mai ca-mi vine sa mananc poza.

    RăspundețiȘtergere
  13. Woow ce bine arata...reteta este nemaipomenita iar aranjarea farfuriei arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata super, o sa caut si eu Vegeta in market, pup.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte bine arata! Mi-ai facut o pofta...

    RăspundețiȘtergere
  16. Cotletul nu este una dintre carnurile mele preferate. Combinatia asta arata foarte bine si cum eu ar trebui sa mananc ceva mai light cred ca ar fi perfect. Sunt convinsa ca Vegeta ii ofera suficienta savoare si gust

    RăspundețiȘtergere
  17. Preparatul arata super si cred ca gustul intrece vizualul.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am testat si eu noile cuburi de la vegeta (legume, gaina si vita) si sunt impresionata. De cand le folosesc mancarea are un gust delicios, iar ingredientele sunt de calitate superioara. #buzzvegetacub #DeBunGust

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te felicit! Pe mine anul asta m-au sarit de la toate campaniile cei de la buzzstore, chiar nu imi dau seama de ce!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).