marți, 28 ianuarie 2014

Sos tango, varianta

sos tango - varianta 2


Așa se numește el și este o rețetă veche, de când era bunica fată. Fără exagerare. E o rețetă de la începutul secolului trecut. În varianta originală sosul tango e ceva mai elaborat, dar de sărbători am făcut o variantă mai rapidă, însă la fel de gustoasă și de picantă. Pentru că trebuie să vă spun, sosul tango este un sos picant, în primul rând.

Așadar ingredientele sunt: 
- 2-3 roșii coapte, 
- zeama de la 1/2 de lămâie, 
- sare, piper, 
- boia de ardei iute, 
- chilli, 
- 2-300 g maioneză moale.

sos tango - varianta 2

Roșiile se bagă în apă care fierbe pe aragaz cca 1 minut sau până crapă coaja de pe ele. Se scot, se lasă la răcorit, apoi se decojesc. Se scoate moțul acela tare, apoi se dau prin blender. Se pune sosul de roșii într-o cratiță să dea câteva clocote. Rece, se amestecă apoi cu restul ingredientelor. Maioneza o puteți pune după gust - dacă doriți un sos mai deschis la culoare și mai cremos, adăugați mai multă maioneză, dacă îl vreți mai zemos și mai roșu, puneți mai puțină maioneză. Dar nu uitați de condimente. Asta e tot.

Sosul tango poate fi folosit la fripturi sau la pește, dar veți vedea că merge foarte bine și la ouă umplute. Dar astea vi le arăt peste câteva zile :)

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).