vineri, 29 martie 2013

Salam de biscuiti de post


Ingrediente: 200 g biscuiti fara ou, 100 g margarina, o ciocolata cu minim 75% cacao, 3-4 linguri de zahar, o lingurita de coaja de lamaie rasa, o fiola de esenta de rom, o mana de stafide, cateva jeleuri.


Biscuitii se framanta in maini, intr-un castron, in asa fel incat sa se sfarame cat mai fin. Cateva bucati pot sa ramana mai marisoare. Intr-un ibric se pune la foc mic zaharul, ciocolata, margarina si 50 ml apa. Cand amestecul este omogen iar zaharul si ciocolata perfect topite, se da deoparte ibricul si se adauga aromele. Crema aceasta racorita se incorporeaza in biscuitii framantati pana cand totul devine o compozitie usor de modelat. Se adauga stafidele si bucatile de jeleu, apoi se ruleaza totul sub forma de salam, intr-o folie de plastic sau de aluminiu. Se da la rece cateva ore, apoi se poate servi. Este la fel de gustos ca si salamul de biscuiti pregatit cu unt.

Pofta buna!




4 comentarii:

  1. ce bine arata! nu am facut de ceva timp! :D te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Eu am facut de cateva ori anul asta, am un mancator de asa ceva prin casa :))

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Am scris 50 ml apa la topitul ciocolatei. Altfel, eu nu pun nici o apa in salamul de biscuiti.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).