duminică, 5 februarie 2012

Cornata

Cum se face și ce este cornata, rețetă pas cu pas. 

Sigur ca acum nu mai e vremea coarnelor, dar pozele le-am facut in timp, incepand de pe 10 septembrie 2011, pana acum.


Noi am avut cca 3,5 kg de coarne, care au fost spalate si apoi uscate la soare si curatate de codite.


Au fost puse intr-o sticla de plastic de 5 litri, iar peste ele s-a turnat 1 kg de zahar.

Sticla se agita bine ca sa amestece fructele cu zaharul, apoi se lasa asa, cu capacul inchis, timp cateva saptamani, pana cand incepe sa se separe siropul de coarne.

In perioada aceea puteti turna alcool peste sirop, in ce proportie doriti. Aici depinde daca vreti o bautura de tip lichior, si atunci se toarna maxim jumatate alcool, iar restul sirop, sau daca vreti o bautura mai tare, doar cu aroma de fructe, si atunci amestecati 3/4 alcool si restul sirop.

Dar exista si varianta in care puteti lasa recipientul la rece, cum am facut noi, si sa amestecati siropul cu alcool doar la servire.


Daca o sa ma intrebati ce varianta de bautura prefer, fireste ca pe aceea mai dulce, mai licoroasa :)

Noroc! :)



Dacă ți-a plăcut, distribuie să afle și alții:



11 comentarii:

  1. Fac si eu cornata, nu am apucat sa fac prea multe fotografii. Dar eu doar le spal si le amestec cu zahar, nu le usuc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea, si eu as face ca tine, dar taica'meu zice ca picaturile alea de apa influenteaza siropul si lichiorul, in final :rolleyes: (ce pacat ca nu am la indemana emoticoanele :)) )

    RăspundețiȘtergere
  3. Si apoi ne cresc coarneleee????...si facem uraat??Fala cornateee....ca ni se urca la cap....Glumeam...insa eu daca nu beau....nu s fana.....dar coarnele sunt tare bunee..cand sunt negre si coapte bineeee....mmmmm

    RăspundețiȘtergere
  4. :DD Cristina, nici eu nu sunt fana alcool, dar la o ocazie nu pot spune ca nu beau putin alcool (daca pot, insa de regula nu pot) si un pahar, maxim 2, de vin. Nu coarnele alea nu-s bune ;) Eu nu cred ca am vazut coarne atat de coapte incat sa fie negre, cel mult un rosu spre grena.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dia, asa este, si mie mi-a placut nuanta asta, e ceva deosebit la un lichior.

    RăspundețiȘtergere
  6. 3/4 alcool si restul sirop ... NU CRED CA PROPORTIA E CORECTA....alcoolul are 96 de grade.....VOTCA 40 de grade....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cumparati alcool de 90 din comert si va veti lamuri daca are chiar 90 de grade. Dupa mine, care nu ma pricep, dar reusesc sa-l gust, inseamna ca nu are nici pe jumatate!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).