joi, 2 septembrie 2010

Mere coapte si inghetata


Mere coapte si inghetata


Asa cum i-am promis Greierasului de pe Oneden, o sa scriu despre cel mai bun desert pe care l-am mancat eu, in Anglia in august 1995, cand eram intr-o excursie de 3 saptamani organizata de dl Mironov (pe atunci ministrul tineretului), la un WorldCon S.F. 

Pentru fiecare portie se considera un  mar, un bulgare de inghetata de vanilie la fel de mare ca si marul, putina miere, scortisoara si nuca macinata.

Merele se coc la cuptor, fiecare asa cum obisnuieste, dar ceea ce am mancat eu era mar intreg, cu tot cu coaja, doar cotorul scos cu un aparat special. Asa fierbinti cum sunt, se pun pe farfurie alaturi de un bulgare de inghetata iar pe deasupra, dar si in golul unde a fost cotorul, se pune miere amestecata cu nuca macinata si un praf de scortisoara. Se serveste imediat, pt ca din cauza fierbintelii marului inghetata incepe sa se topeasca. De fapt asta e si farmecul acestui desert, ceva fierbinte alaturi de ceva rece ca gheaţa.

Nu stiu daca s-ar putea combina si cu alt fel de inghetata, dar aceea de vanilie era perfecta cu marul copt. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).