miercuri, 8 septembrie 2010

Dovlecei umpluti la cuptor

Este o reteta data de Doly, pe un forum de slabire :)

Deci reteta ei arata asa:
4 dovlecei, 400 g branza, 4 oua, 150 g sunca de pui, 1 ceapa, 1 ardei gras, rosu daca se poate, o legatura de marar, sare, piper, condimente, cascaval ras pt decor.


Se curata dovleceii si se taie in lung, li se scoate miezul si se umplu cu o umplutura facuta din branza, oua, sunca taiata marunt, ceapa data la razatoare, ardeiul taiat marunt, marar, sare, piper, alte condimente. Se pun dovleceii in tava de aragaz si se dau la cuptor.


Varianta mea: cum mie gustul mancarii facute asa, mi s-a parut de regim, prefer sa calesc putin ceapa inainte de a o pune in amestec, am folosit sunca de porc afumata in loc de sunca de pui, si pentru ca iese destul de uscata mancarea, am pus miezul de la dovlecei la fundul tavii plus 100 ml apa. Ar mai fi mers niste unt sau smantana in compozitie, care asa cum se prezinta este mult prea saraca in grasimi si se usuca in cuptor.  Coptul a durat cam o ora la foc potrivit.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).