miercuri, 20 aprilie 2022

Care sunt locurile din bucătărie pe care uiți să le cureți?

Care sunt locurile din bucătărie pe care uiți să le cureți?Dacă ai fi întrebată care e locul cu cele mai multe bacterii din casă, probabil ai răspunde baia, nu? Dar știai că numărul bacteriilor din bucătărie poate fi și de 100.000 ori mai mare decât al celor din baie? Faptul șocant a fost relevat de International Hygiene Home Truths Study.
Mai mult decât atât, studiile arată că în chiuveta de bucătărie se pot găsi mai mulți germeni decât în vasul de toaletă. Dar, pe lângă chiuvetă, există și multe alte locuri pe care deseori omiți să le dezinfectezi și care pot acumula un număr înfricoșător de bacterii.

Vrei să știi care sunt? Iată-le:

Spațiul de sub dulapurile de bucătărie
Dacă ai optat pentru dulapuri de bucătărie cu picioare, de tipul celor care au un mic spaţiu sub compartimente, atunci e bine să știi că acela e unul dintre principalele locuri unde se adaugă praf, firimituri și tot felul de resturi. Tocmai pentru că spațiul acela nu e vizibil, poți tinde să îl neglijezi. Recomandarea specialiștilor este ca, pe lângă măturatul sau aspiratul zonei respective, să folosim și un detergent de pardoseli care nu doar curăţă, ci și igienizează. Formula Asevi Cian are un PH neutru care îi îmbunătățește eficacitatea, dar asigură și eliminarea microbilor de pe pardoseală.

Interiorul cuptorului cu microunde
Dacă obișnuiești să folosești un cuptor cu microunde pentru a încălzi mâncarea, află că, în timp, va adăposti multă grăsime întărită. Deşi nu-i vezi interiorul atunci când intri în bucătărie, este bine ca regulat să îți amintești de el și să îi faci o igienizare corespunzătoare. Un truc pentru a face grăsimea din cuptorul cu microunde mai ușor de curățat este să pui într-un castron apa și zeama de lămâie și să încălzești compoziția până aproape de fierbere. Vei vedea că, ulterior, grăsimea din cuptor va fi mai ușor de îndepărtat.

Sertarul cu tacâmuri-veselă din interiorul dulapului Pentru că în aceste locuri depozitezi vasele, știm că îți vine greu să îți faci timp pentru a le scoate de acolo și a curăţa locul regulat. Totuși, tocmai pentru că aici ţii farfurii, oale și tacâmuri, aceste locuri nu trebuie neglijate. Căci pe lângă bacteriile pe care nu le putem observa cu ochiul liber, e posibil ca în timp să ai surprize neplăcute de... proporții; precum gândacii.

Mânerele de la ușile dulapurilor și de la frigider
Unele dintre cele mai des uitate locuri la curățenie sunt chiar mânerele, adică acele suprafețe pe care pui cel mai des mâinile. E foarte important ca nicio curățenie să nu rateze mânerele dacă vrei ca munca ta din restul bucătăriei să nu fi fost în zadar. Folosește pentru această sarcină un produs cu triplă acțiune dezinfectantă: bactericidă, fungicidă și virucidă: Gerpostar Plus Asevi care are o formulă fără leșie, ceea ce îl face sigur de utilizat și în spaţiile în care trăiesc copii sau animale de companie. Mai mult decât atât, poți să îl utilizezi pe orice suprafață lavabilă din casă, inclusiv pe jucăriile celor mici (doar să clătești suprafața ulterior).

Tocătorul din bucătărie
Da, acel obiect care îți atinge direct mâncarea pe care o prepari. Food&Hygiene Facts a demonstrat că tocătorul poate reţine o acumulare de bacterii cu 200% mai mare decât vasul de toaletă (aceleași procente terifiante se aplică și buretelui de vase). Specialiștii spun că nici măcar spălatul regulat după fiecare utilizare nu schimbă prea mult acest aspect. Recomandarea este să ai 2 tocătoare pe care să le alternezi, făcând pauză cu fiecare (timp în care microbii dispar).

Ia spune-ne, știai despre aceste locuri că sunt adevărate palate pentru bacterii? Sau tu le curățai regulat și până să-ți spunem noi?

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin
2 comentarii:

 1. Am folosit Asvei, foarte buni detergenti!

  RăspundețiȘtergere
 2. IT'S GREAT TO TALK WONDERFULLY ABOUT DR. ELLEN. I'm Vanessa Canga. I had a beautiful union with my husband and shared happiness, warmth and true love. We lived together for 10 years and had two children. A few months ago we started having endless problems and continuous discussions. The house was full of unhappiness and my children were always crying seeing us fight all the time. Eventually she walked away and took away all means of communicating with him. I did everything I could to get him back because of how much I loved him but to no avail. Dr. Ellen came to my rescue when I contacted him and revealed that there was a woman behind my problems and he promised to help me which she did when I followed his procedures. My husband came back to our house and we reconciled. We live happily together again.
  *If you want to reunite with your husband.
  *If you want to have a peaceful marriage/relationship.
  *If you need a spell to get pregnant.
  *If you want to cure infertility.
  *If you want to avenge/reclaim your property.
  *If you want a promotion spell.
  Dr. Ellen can also help you. contact him via Whatsapp: +2349132180420
  Email: ellenspellcaster@gmail.com

  RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).