joi, 15 iulie 2021

9 beneficii ale înghețatei la care nu te-ai gândit

9 beneficii ale înghețatei la care nu te-ai gândit


Pentru că tot este caniculă afară, firește că mă gândesc sa dau o comanda inghetata pe care o voi consuma, probabil la fel ca mulți dintre voi, uneori chiar în loc de masa de prânz, ca desert, sau pur și simplu ca să mă răcoresc, pentru că la peste 30 de grade la umbră (da, la umbră, aparatura meteo este pusă în niște cuști mici  din lemn), numai înghețata se topește mai greu decât mine.

Indiferent că vă satisfaceți pofta de dulciuri sau pur și simplu căutați un desert într-o după amiază de weekend, cu toții avem diverse motive pentru a ne răsfăța cu plăcerea de a mânca înghețată. Nu știu dacă știați însă, că înghețata are multe beneficii, în primul rând referitoare la numărul de calorii, potrivit chiar și pentru o doamnă la dietă. Ei bine, dacă v-am declanșat interesul pentru acest subiect, atunci ar trebui să citiți cu siguranță cele de mai jos, deoarece articolul detaliază 9 dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale consumului de înghețată.

1. Înghețata te ajută să slăbești


De obicei, o sută de grame de înghețată are în jur de 200 de calorii, deci chiar și atunci când țineți o dietă mai strictă puteți consuma o înghețată fără teama că vă dați peste cap regimul (auto)impus. Totuși numărul caloriilor poate varia în funcție de aromele folosite, cât mai ales de adaosurile din înghețată. Nu este același lucru să mănânci o înghețată de ciocolată simplă, sau una cu bucățele de ciocolată prin ea și cu alune mărunțite sau cu frișcă. Alunele cresc destul de mult aportul caloric, la fel și frișca. Tot așa cum o înghețată de casă, e drept, foarte bio, n-o să poată avea puține calorii decât dacă nu o faceți cu smântână, gălbenuș de ou, lapte integral sau alte ingrediente de acest gen. Din acest punct de vedere, înghețata cu puține calorii este aceea de magazin, nu cea de casă.

9 beneficii ale înghețatei la care nu te-ai gândit

 
Câteva din valorile nutritive ale înghețatelor, la suta de grame de produs, se află mai jos:

Vanilie - între 150 și 200 de calorii 
Ciocolată - minim 170 de calorii
Căpșuni, fragi sau fructe de pădure - minim 130 de calorii
Cu biscuiți - 170 de calorii
Înghețată Sundae - minim 250 calorii, de regulă în jur de 300 de calorii sau peste.
Caramel - 170 de calorii
Cu alune - peste 250 de calorii
Cu fistic - între 142 și 326 de calorii

Caloriile pot varia în funcție de diferitele mărci de înghețată și este bine să vă uitați peste eticheta de produs când cumpărați ca să știți exact ce capacitate calorică are o porție. Înghețata la cornet are cca 250 de calorii datorită aluatului din cornet, și nu a produsului propriu-zis.
(Sursa listei calorice: calorii.oneden.com)

2. Înghețata - sursă de vitamine și minerale


Înghețata conține lapte ceea ce înseamnă că ori de câte ori mâncați înghețată, corpul dvs. beneficiază de vitamina D, vitamina A, calciu, fosfor și riboflavină. În afară de aceasta, diferitele arome îi adaugă un coeficient nutrițional suplimentar. De exemplu, înghețata cu ciocolată neagră este încărcată cu antioxidanți și flavonoide, ceea ce ajută la scăderea colesterolului rău și vă îmbunătățește sănătatea inimii.

3. Oferă energie


Înghețata este bună pentru sănătate pentru că vă oferă energie instantaneu. Acest lucru se datorează faptului că ea conține o cantitate suficientă de zahăr, ceea ce te face să te simți plin de energie, lucru deloc de neglijat când temperaturile de afară te îndeamnă la moleșeală.

4. Ajută la întărirea oaselor


Calciul este unul dintre cele mai importante minerale necesare corpului nostru pentru a ne menține sănătatea oaselor. Cu toate acestea, acest mineral nu este produs de organism, așa cum sunt produse alte substanțe necesare, ceea ce înseamnă că trebuie să consumăm alimente bogate în calciu pentru a satisface cerințele de calciu ale corpului. Înghețata conține calciu și deci poate fi inclusă în dieta de zi cu zi pentru aportul de calciu necesar.

5. Te face mai fericit


Și când spun asta, nu mă refer doar la plăcerea de a consuma acest desert răcoritor, ci datorită faptului că există o explicație științifică pentru același lucru - atunci când mănânci înghețată, corpul tău produce un hormon cunoscut sub numele de serotonină. Serotonina te ajută să te simți mai bine psihic!

6. Previne cancerul de sân, osteoporoza și alte boli


Lipsa de calciu din organism se pare că este unul dintre vinovații cancerului de sân la femei. Prin urmare, dacă doriți să țineți la distanță afecțiunile cauzate de lipsa de calciu, cum ar fi cancerul de sân, osteoporoza, disfuncția tiroidiană și chiar cea a inimii, includeți în alimentație mai multe alimente bogate în calciu, așa cum este înghețata.

9 beneficii ale înghețatei la care nu te-ai gândit


7. Îți îmbunătățește fertilitatea


Recomandarea următoare este pentru doamne. Dacă vreți să concepeți un copil, includerea unui desert cu lapte bogat în grăsimi, cum ar fi înghețata, poate ajuta. Studiile arată că femeile care consumă produse lactate bogate în grăsimi au avut o rată de fertilitate mai bună în comparație cu femeile care au consumat produse lactate degresate sau fără grăsimi. Așadar dacă vă aflați în această situație, alegeți înghețata cu multe calorii, cu frișcă și smântână integrală.

8. Îți crește libidoul


Recomandarea următoare este pentru domni. Dacă sunteți într-o relație romantică, mâncați înghețată în mod regulat. În afară de îmbunătățirea circulației oxigenului în țesuturi și menținerea echilibrului pH-ului corpului, prezența fosforului din înghețată ajută la creșterea libidoului prin menținerea unui nivel ridicat al testosteronului.

9. Combate constipația


Cred că sunt destui aceia care au observat că după ce mănâncă cu poftă o înghețată, funcția digestivă este accelerată. Aceasta se datorează laptelui și grăsimilor din înghețată, și poate nu în ultimul rând faptului că este foarte rece. Nu veți avea același efect laxativ dacă veți aștepta ca înghețata să se topească de-a dreptul, ca să nu faceți roșu în gât. Când aveți probleme cu constipația, mâncați o înghețată pe stomacul gol și veți vedea consecințele.

Așadar, alegeți ce înghețată doriți, cu orice aromă vă place și consumați-o ori de câte ori simțiți nevoia. Un consum moderat, nu dăunează deloc, dimpotrivă. Așa că mie nu-mi rămâne decât să vă urez,

Poftă bună! :)




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin




9 comentarii:

  1. Înghețata este desertul meu favorit. Chiar garnitura la desert ��

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu mananc foarte des inghetata, dar recent, in aceasta vara, am inceput sa simt pofta de ea si mai imi iau cate una! Cate sfaturi utile!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt o mancatoare inrăita de inghetata insa imi place si consum cateva pe timpul verii

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place mult inghetata, avem mereu o cutie in casa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu știam ca o simpla înghețată ne poate aduce atat de multe beneficii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Partea cu libidoul imi place cel mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vara este nelipsita de la noi din casa! Este cel mai apreciat dulce!

    RăspundețiȘtergere
  8. Inghetata pentru mine e serotonina congelata pe bat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar ca la multe din ele nu m-am gandit... :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).