duminică, 7 iunie 2020

Pui cu paste și alune

Pui cu paste și alune


Ce este puiul cu paste și alune și cum se pregătește? Puiul cu paste și cu alune este un fel de mâncare de restaurant, îl comand adeseori dar și pregătesc în casă acest fel doi pentru că mi se pare ușor de făcut. Cu toate acestea, parcă ceea ce fac eu nu are același gust cu mâncarea pregătită la restaurant, în sensul că aceea este mai bună, și mi se pare că ar trebui să fie invers. Dar de data asta, nu e.

Ce-i drept, nici nu știu exact rețeta lor, eu o fac așa cum pare să fie făcută. Dar să n-o mai lungesc. Așadar: de obicei folosesc la o porție


  • o jumătate de piept de pui 
  • un mănunchi de spaghete (cca 50-60 de fire subțiri) 
  • sos de roșii sau ketchup special pentru paste sau pizza (o lingură) 
  • 10-12 alune prăjite, fără sare 
  • ulei, sare, piper alb, oregano


Pieptul de pui îl porționez în câteva bucăți mai mari pe care le sărez puțin apoi le pun la tigaie cu ulei și cca 150 ml apă, pe foc mic, cu capacul pus. Așa pregătesc eu puiul prăjit la tigaie, ca să iasă foarte moale și fraged, iar operațiunea asta durează cca 30-40 de minute. După 20 de minute de fierbere, când apa e aproape scăzută în tigaie, pun la fiert într-un alt vas spaghetele, în apă clocotită cu un praf de sare și le las 10 minute; mie nu-mi plac al dente și dacă le doriți așa, ar trebui fierte doar 7-8 minute, sau exact cum sunt indicațiile pe ambalajul lor.

Când bucățile de pui sunt ușor rumene și apa a scăzut de tot, se pun spaghetele scurse, peste carne, se amestecă, se pune sos de roșii sau ketchup după gust (cca o lingură), se amestecă, se adaugă alunele și se mai lasă să fiarbă înăbușit cca 2-3 minute, mai amestecând din când în când. La urmă se pune puțin piper alb și un praf de oregano (opțional). Mie îmi place oregano pentru că mi se pare mai italienesc, însă și aroma lui mi se pare că se potrivește foarte bine la paste.

Dacă aveți timp la dispoziție sau ați făcut mai multe porții, puneți tot acest amestec într-o tavă care merge la cuptor încă cca 10-15 minute, până scade foarte bine, dar nu trebuie să prindă crustă groasă deasupra, ci doar să fie bine scăzută.

Pui cu paste și alune


Dacă veți pregăti pui cu paste și alune ca în această rețetă, să-mi spuneți dacă v-a plăcut. Eu sunt oricând dispusă să gust acest fel de mâncare!


Poftă bună! :)


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



9 comentarii:

  1. Ce combinatie interesanta, sigur e super gustos preparatul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deși pare mai cu seamă genul de mâncare care îi place partenerului meu, aș fi curioasă să gust și eu, să văd dacă mi-ar plăcea. Așa că sunt mari șanse să prepar și eu acest fel de mâncate după ce trece postul. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta reteta! Am auzit despre pui cu paste, dar sa adaugi alune, nu! O sa incerc, si asa sunt in pana de idei cu gatitul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am incercat pana acum aceasta combinatie, suntem iubitori de paste deci ..suna bine! Mersi pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, ce poftă mi-ai făcut! Chiar zilele trecute vorbeam despre niște paste.
    Ce-i drept, favoritele mele sunt cu brânză, smântână, dar îmi plac și acestea.
    Cred că mă mobilizez pentru a încerca rețeta ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu mănânc alune, decât foarte rar. Aș încerca rețeta fără acest ingredient. Sigur mi-ar plăcea m

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca nu sunt cel mai mare fan alune, as vrea sa incerc combinatia asta. Ce interesanta mi se pare! 😘

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am incercat niciodata combinatia asta cu alune. Pare interesant si parca as fi curioasa sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  9. wow! Nu m-am gandit sa adaug alune. Eu fac frecvent reteta dar in locul alunelor am pus porumb dulce.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).