duminică, 8 decembrie 2019

Idei decorative pentru bucatarie si casa

Idei decorative pentru bucatarie si casa


Să decorezi o casă este un exercițiu foarte personal (sau cel puțin așa ar trebui să fie). Dvs. decideți ce articole intră în casa dvs., de la mobilier la covoare, la lumini, la accesorii, dar, chiar dacă sunteți liberă să vă decorați locuința așa cum doriți, trebuie să existe câteva obiecte esențiale, în fiecare cameră. Însă bucătăria, spațiul în care o femeie petrece poate cel mai mult timp prin casă din viața ei, rămâne la urmă, ca un fel de cenușăreasă, fără cine știe ce accesorii și decorațiuni, deși ar trebui să aibă și ea farmecul ei.

Astfel, pentru o bucătărie câteva decorațiuni și accesorii care să schimbe atmosfera ar fi:

1. Perdele cu model

Idei decorative pentru bucatarie si casa

Ferestrele goale sunt reci și impersonale, iar la bucătărie, chiar dacă trebuie să le spălați mai des, din cauza aburilor, perdelele sunt necesare. Mie, una, nu-mi place să se uite cineva din stradă sau de prin vecini la ceea ce fac în casa mea, mai ales că locuiesc la parter. Așa că sunt adepta perdelelor și draperiilor în orice cameră a casei. De exemplu, această perdea cu fluturi este frumoasă, veselă și eficientă în același timp. Dacă nu vă place acest model, există multe opțiuni pe site-ul neer.ro iar ceea ce alegeți ar trebui să se bazeze pe stilul dvs. personal, stilul camerei, forma ferestrei, etc.

2. Stickere decorative pentru geamuri

Idei decorative pentru bucatarie si casa

Dacă vreți ca într-adevăr nimic să nu se vadă de afară în bucătăria dvs., alegeți un sticker decorativ cu un model asortat bucătăriei sau camerei unde îl veți plasa. Părerea mea este că doar în baie ar mai merge un asemenea sticker, sau pe ușile decupate din casă. La noi, ai mei au vrut uși decupate inclusiv la dormitoare, din cauză că holul, fiind în mijlocul apartamentului era întunecos. Într-adevăr, ușile au sticlă givrată dar chiar și așa, la un dormitor nu mi se pare o idee bună ușa decupată, fie și pentru că dacă eu vreau să dorm și altcineva din casă mai stă treaz, lumina din celelalte camere se vede și deranjează. Așa că soluția ar fi aceste stickere, de preferință cât mai mate posibil, ca să nu pătrundă lumina pe timpul nopții și nici să nu se vadă din afară acolo unde nu este cazul.

3. O banchetă sau o canapea mică

În mod normal în bucătărie nu se pune astfel de mobilă, dar românii așa s-au obișnuit, probabil datorită bucătăriilor foarte spațioase de la țară, care aveau un pat inclus în încăpere. La bloc, așa ceva este exclus, dar în unele bucătării mai largi, se poate plasa o banchetă sau o canapea micuță, ca să te odihnești în timp ce supraveghezi mâncarea de pe foc.

4. Perne decorative pentru canapea

Idei decorative pentru bucatarie si casa


Și dacă ai pus o canapea, vei pune și niște perne decorative și nu numai. Ce este mai neplăcut decât să te așezi pe lemnul tare când ești obosită? Așa că niște pernuțe, la șezut și la spate, sunt mai mult decât binevenite dacă în bucătăria ta este o banchetă din lemn.

5. Decorațiuni de perete

Idei decorative pentru bucatarie si casa


Acestea pot fi diverse: de la mici tablouașe cu teme culinare, ori chiar poze din vacanțele tale și ale familiei, la stickere de perete pe care le plasezi chiar în fața aragazului. În felul acesta îți personalizezi bucătăria și păstrezi peretele curat - se va stropi stickerul, pe care din când în când îl vei schimba.

6. Lumânări parfumate

Ca să elimini mirosul de mâncare din bucătărie nu ai nevoie doar de aerisire sau de o hotă, ci și de un miros plăcut. Acesta poate fi realizat printr-un set de lumânări parfumate, stick-uri cu arome pe care le arzi câteva minute, sau spray-uri parfumate, deși, eu prefer aromele mai naturale decât acelea dintr-un spray.

Acestea ar fi un minim de decorațiuni și accesorii pentru bucătărie care schimbă atmosfera încăperii și aduce un plus de personalitate și de armonie.

Tu ce ai în bucătăria ta din lista aceasta?






Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



8 comentarii:

  1. Eu as cauta niate stickere decorative pentru geamuri, as avea nevoie pentru cel de la bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bucataria mea este locul unde luam masa alaturi de cei dragi, asa ca am pus accentul pe scaune colorate si comode, sistem roman vesel pentru geamuri, multe flori si decoratiuni in functie de sezon.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am canapeaua facuta pe comanda, e un coltar mic de fapt, si chiar e decorat cu perne aurii, am si perdeaua si draperiile tot cu elemente grafice aurii :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am tablouri cu poze cu noi si poze cu desene de-ale copiilor si lumanari parfumate din loc in loc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pernele decorative si lumanarile sunt obsesia mea 🤩

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce idei minunate, eu folosesc mereu lumânări parfumate pentru a alunga mirosurile neplăcute.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi plac ideile! Eu am o perdea cu model si e tare simpatica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt in plin proces de organizare a curateniei si sper sa termin pana la Craciun. Ca idee, imi plac propunerile tale

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).