miercuri, 26 decembrie 2018

(Anti)leapsa de Craciun

(Anti)leapsa de Craciun

Am preluat o leapșă de Crăciun. Să vedem... eu nu prea le am cu partea fizică a sărbătorilor. Pentru mine sărbătoarea e în suflet, nu pe masă, nici în stomac și nici în chinuiala de a face treabă până cad jos sleită de puteri, pentru musafiri care încep să te bârfească și să comenteze critic când ceva nu e așa cum vor ei.

1. Care este filmul tău preferat de Crăciun? 
Nu am nici unul, îmi place Home alone, dar asta nu înseamnă că mă și uit an de an la el.

2. Dacă ai avut vreodată un Crăciun alb (plin de zăpadă)? 
Normal, când eram mică toate iernile erau pline de zăpadă, rareori era ceva mai cald.

3. Unde îți petreci deobicei sărbătorile ?
De obicei se scrie dezlegat ... In vârful patului.

4. Care este melodia ta de Crăciun preferată?
Silent night.

5. Deschizi cadourile de Crăciun în ajun?
Care cadouri?

6. Poți numi toți renii moșului?
Rudolf, Rudolf și Rudolf. Și încă un Rudolf, sau doi.

7. Ce tradiție de sărbători te entuziasmează anul acesta?
Niciuna nu mă entuziasmează. Am traume din copilărie când taică-meu mă obliga să stau prima în fața ușii deschise să-i văd pe mascați (verișorii mei), dar eu eram teribil de înspăimântată de măști și am căpătat aversiune pe viață față de aceste tradiții.

8. Bradul de Crăciun este natural sau artificial?
Artificial, dar e în boxă. Nu fac brad... mă enervează că-mi trebuie o jumătate de zi să-l fac, și o altă jumătate să-l desfac. Am câteva sute de ornamente, de pe vremea când taică-meu și un văr de-al lui se luau la întrecere care are globuri mai multe în brad...

9. Care este mâncarea/desertul preferat în perioada sărbătorilor?
Nu poftesc la nimic special, dimpotrivă, specialitățile de porc chiar nu-mi plac și nu mi-au plăcut niciodată, cu excepția cârnaților, dar ăștia de magazin sunt ori prea afumați, ori prea iuți... așa că nu cumpăr. Ca desert, cozonacul nu e ceva să mă omor după el, de departe aș prefera o buturugă de Crăciun cu cremă de ciocolată și aromă de coajă de portocală rasă. Dar anul ăsta nu am avut chef să gătesc și nici să prăjituresc.

10. Iți place să dăruiești sau să primești cadouri?
Să dăruiesc, da. Să primesc, mi-ar plăcea, dacă ar fi lucruri de care să am nevoie sau să-mi placă. De mult nu mai dau/primesc cadouri de Crăciun că nu am cui să dau și nu are cine să-mi dea.

11. Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit vreodată?
O noapte de neuitat. Și a fost de ziua mea, nu de sărbători.

12. Care este destinația ideală pentru sezonul sărbătorilor? 
Nu știu, nu am fost plecată decât o singură dată de acasă, în alt oraș, de sărbători, ca să țin de urât unei prietene părăsită de soț. N-a fost fain. Deci nu cred că aș mai pleca, dar nu spun niciodată NU. La cât de plimbăreață mă știu, aș face sărbătorile pe diverse meridiane, dacă aș avea cu cine.

13. Știi să ambalezi cadourile sau eșuezi?
Știu să le împachetez :)

14. Cea mai memorabilă amintire din perioada Sărbătorilor?
Când eram mică simțeam cu adevărat un fel de ceva în atmosferă, ceva dincolo de mirosul de brad care umplea casa. Acum, de mulți-mulți, ani acel ceva s-a estompat până la dispariția totală.

15. Când ai aflat adevărul despre Moș Crăciun?
Nu-mi amintesc, dar ai mei îmi spuneau că într-un an am observat că Moșul avea în picioare șosetele și pantofii lui taică-meu.

16. Îți faci rezoluții pentru noul an?
Ce-i aia rezoluții? Eu știu doar de rezoluția unei imagini foto.

17. Ce lucru face ca sărbătorile să fie speciale pentru tine?
Niciunul.


Nu cred că ți-a plăcut, dar dacă prin absurd, această anti-leapsă ți se pare ciudată, originală sau oricum vrei tu, și vrei s-o distribui, dă-o mai departe!



Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).