sâmbătă, 22 septembrie 2018

Cocktail Cosmopolitan

Cocktail Cosmopolitan


Dacă aveați posibilitatea de a călători prin lume, mai ales peste ocean, pe la sfârșitul anilor '90, și ați fi intrat în orice bar sau ați fi mers la o petrecere, aveați cele mai multe șanse să vedeți că majoritatea oamenilor țineau în mâini un pahar de cocktail plin cu un lichid roz luminos, numit Cosmopolitan.

Experții în istoria băuturilor, Jared Brown și Anistatia Miller au descoperit recent o rețetă de băutură pe bază de gin numită Cosmopolitan, care datează de la începutul anilor secolului al XX-lea. Dar Cosmo așa cum îl știm, datează de nu mai mult de două decenii și este unul dintre puținele clasice al cărui creator este cunoscut. Mai bine zis, creatoare. Pentru că în 1985, barmanița Cheryl Cook, care lucra într-un bar din Miami Beach, inventează acest cocktail, cu denumirea de Cosmopolitan - gurile rele zic că este, de fapt, o variantă a unui alt cocktail, Kamikaze - amestecând gin, triplu sec, suc de lime și sirop de merișoare, până când culoarea devine roz-somon.

Cocktail Cosmopolitan


Însă cum spuneam, pe la începutul secolului trecut un cocktail foarte asemănător, însă bazat pe un amestec de gin cu Cointreau, la care se adaugă suc de lămâie și sirop de zmeură, exista deja și era foarte cerut în localurile vremii și pe la petrecerile private, doar că avea o altă denumire.

Eu am avut ocazia să gust acest cocktail la restaurantul The Times din Piatra Neamț. Nu rețin exact rețeta, însă aș zice că avea vodkă în loc de gin. În orice caz, gustul era foarte plăcut, alcoolul fiind ușor surclasat de aroma și dulceața siropului de fructe și a sucului de lămâie. Nu-mi pare rău decât că n-am avut inspirația să mai cer încă unul. Dar nu-i timpul pierdut :) data viitoare la The Times, cer un Cosmopolitan dublu.

Cocktail Cosmopolitan

O rețetă de Cosmopolitan, dacă vreți să-l preparați în casă, este așa: 2 părți vodkă, o parte triplu sec, o parte suc de lime, o parte sirop de zmeură sau alte fructe de pădure roșii. Se servește cu gheață și decor din lămâie.

Noroc :)




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



10 comentarii:

  1. Yamm! Sex and the City’s favourite drink❤️

    RăspundețiȘtergere
  2. Cât de interesant! Beau foarte rar alcool, dar când aleg un cocktail, aleg de obicei Sex on the beach.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fancy! Nu prea consum alcool,însă dacă o fac aleg: Tequila Sunrise, Sex on the Beach sau Mojito.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa stii ca arata tare bine, chiar acum as bea unul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata! O sa incerc si eu aceasta combinatie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cosmopolitan este cocktailul meu preferat dintre toate care exista! �� Numai ca in Galati n-am mai gadit nicio locatie unde sa il prepare exact ca la carte...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer nu prea ma dau in vant dupa cocktailuri pentru ca au multe calorii si sunt dulci. Dar arata foarte bine si cine stie, poate o data o sa il prepar si eu la prietene sau musafiri ☺️

    RăspundețiȘtergere
  8. E de retinut reteta. Pana acum nu m-am delectat cu un astfel de cocktail, dar cu siguranta voi incerca.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).