duminică, 29 iulie 2018

Salata de ardei copti cu pui


Salata de ardei copti cu pui

Salata de ardei copți cu pui, rețetă culinară. Cum se face salata de ardei copți cu pui pas cu pas. Ingrediente și mod de preparare la rețeta de salată de ardei copți cu pui.


Văzusem mai demult felul acesta de salată în oferta unui restaurant de unde am preluat și adaptat rețeta (în acea versiune are și ceapă, dar nouă nu ne place asocierea de gust dintre ceapă și ardei copți) și de câteva ori am făcut-o pentru toată familia. Apoi am tot amânat să refac această salată, dar pentru că îmi plac ardeii copți, astăzi m-am gândit că nu e rău să mănânc la prânz o mâncare ușoară, sănătoasă și foarte gustoasă.

Ingrediente pentru 4 porții

- 0,5 kg de piept de pui
- 1 kg ardei grași
- o mână de măsline
- 1 cățel de usturoi
- ulei, oțet
- piper alb, sare
- pătrunjel verde tocat
- crutoane (opțional)

Mod de preparare:

Ardeii se coc pe o tablă la flacără mare. Se pun într-un vas acoperit până se răcesc și pot fi decojiți. Se curăță de coajă şi de seminţe, apoi se taie fâşii. Pieptul de pui, se porționează ca la șnițele și se frige pe grătar sau la tigaie, în ulei, apoi se taie fâșii sau cubulețe. Eu am preferat azi a doua variantă ca să încerc uleiul pentru prăjit ECO Dennree, fără gluten, vegan, un produs mai curat și mai sănătos decât altele din comerț. Se amestecă ardeii copți cu carnea, măslinele tăiate sau întregi, apoi se dă sare și piper (de preferință alb). Cine dorește, poate adăuga crutoane (cubulețe de pâine prăjită), ori poate servi salata cu pâinea separat.

Salata de ardei copti cu pui


La urmă se face un sos din 2 linguri de ulei, o linguriță de oțet și 2 lingurițe de apă, la care se adaugă cățelul de usturoi curățat și dat prin sita specială, sau tocat foarte mărunt. Eu am pus toate ingredientele pentru sos într-o sticlă apoi am agitat bine să se omogenizeze sosul, după care l-am turnat peste salată. La servire se presară pătrunjel verde, tocat, peste fiecare porție. Pentru că azi am făcut doar două porții, în acest sos am folosit ulei de măsline de tip spray Best Joy si oțet de vin alb ECO Byodo două produse foarte sănătoase, potrivite foarte bine pentru rețetele paleo sau vegane.

Salata de ardei copți cu pui se poate servi atât caldă cât și rece, deși n-aș cred că nu dispare fără urmă înainte de a se răci, la cât de gustoasă iese :) Iar dacă faceți o cantitate mai mare și vă rămâne pe a doua zi, de preferință, turnați sosul cu cca jumătate de oră înainte de servire, lăsați salata ca atare la frigider.

Cine dorește produse Eco, vegane, fără gluten, poate intra pe site-ul AlimenteSpeciale.ro

#AlimenteSpeciale #SanatatePentruIntreagaFamilie #ManancResponsabil

Poftă bună! :)

Salata de ardei copti cu pui



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



22 de comentarii:

  1. Chiar am facut si eu ardei copti, dar nu stiam de reteta cu pui. ms de pont

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai auzit până acum de această rețetă. O vom încerca cu siguranță��

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am inceput sa folosesc tot mai des in retetele mele unt de cocos, am chiar o reteta preferata cu fasole rosie, iar baietelul meu e inebunit dupa cerealele Alfabet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uleiul de măsline tip spray mi se pare o idee bună, mie imi place uleiul de masline, dar in cantitate mica. Imi plac produsele vegane, desi le-am descoperit recent, mă voi uita pe site să văd ce produse au.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu l-am gasit foare eficient, mai ales la salate! E o idee buna. site-ul are multe produse pentru persoanele care trebuie sa tina o anumita dieta.

      Ștergere
  5. Chiar am niste ardei copti in frigider, ia sa incerc si eu salata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mult ideea de ulei sub forma de spray, si eu am.un recipient si il folosesc asa. Plus ca uleiurile fara gluten chiar suna interesant

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu fac o saltă cu legume coapte și mă întreb dacă nu ar merge să-i adaug pieptul de pui. La rețeta pe care ne-o propui, am putea încerca în loc de ceapă, rețeta originală, ceapă coaptă. Este dulce și îi dă un gust deosebit.
    Altfel spus, voi face și eu salata. Produsele eco, bio constituir un plus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ideea de ulei tip spray, Cred ca e foarte fain in salate, se pulverizeaza uniform peste tot

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar trebui sa acordam mai multa atentie mancarii noastre si sa consumam cat mai multe produse eco. Voi apela si eu la AlimenteSpeciale pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot am zis ca o sa luam si noi un ukei de tip spray, dar cand mergem la cumparaturi tot uleiul obisnuit il luam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte practic, mai ales pe salate sau cand faci clatite.

      Ștergere
  11. Ce bine arata! O sa incerc si eu reteta, mai ales ca pare delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am sa notez rețetă, arata tare bine !😍

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut si eu cunostinta cu produsele celor de la Alimentespeciale si sunt foarte sanatoase pentru organismul nostru. Cu siguranta voi mai comanda de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sticluta aia tip spray, cu ulei de maslina ma atrage si pe mine. Mi se pare foarte practica mai ales cand faci o salata si ai nevoie de ulei sa pui in ea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ulei pentru prajit nu mai folosesc pentru ca nu mai prajesc nimic, insa uleiul de masline de tip spray nu lipseste din alimentatia mea, il pulverizez in salate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-am notat si eu reteta acesta pentru ca pare genul de mancare pe care noi o savuram cu multa pofta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pana acum nu am preparat nici o astfel de salata. Iubesc salata de ardei copti simpla si cu siguranta si aceasta reteta este una delicioasa

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).