sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Ostropel de strut cu sos worchester si varza de Bruxelles


Ostropel de strut cu sos worchester si varza de Bruxelles

Şi am desfăcut şi ultima pungă de carne de struţ dată spre testare de către struţi.ro în cadrul campaniei Gourmet-de-Struţ. Conţinea un tip de carne numit gulaş, deja tăiat bucăţele şi, din punctul meu de vedere a fost cea mai spornică bucată, pentru că s-a mâncat la masă, am dat şi altora la gustat, şi mi-au mai rămas şi mie câteva bucăţele bune.

Ostropel de strut cu sos worchester si varza de Bruxelles
Aşadar, am pregătit acest ostropel de ziua mamei mele, la o masă mai restrânsă, ce-i drept, dar bogată în fel de fel de bunătăţi. Am pus bucăţile de carne de struţ în tigaia cu ulei şi cu o ceapă mică tocată mărunt şi am lăsat să se soteze cam 20 de minute, apoi am scos cu o spumieră bucăţile de carne şi ceapă înmuiată bine, şi am adăugat în sosul rămas nişte sos de ardei iute, piper, sare, o roşie mică tocată (şi decojita mai întâi) şi am lăsat să scadă acest sos până a devenit mai consistent şi mai vârtos. La urmă am adăugat 2 linguri de sos worchester (din păcate nu vă pot da reţeta pentru că acest sos nu se face în casă, datorită pregătirii lui - necesită nişte ani pentru maturare - ci se găseşte de cumpărat la marketuri), care este asemănător la gust cu un oţet balsamic mai dulceag, şi am mai pus nişte pătrunjel şi mărar tocat. Am stins focul şi am pus acest sos peste bucăţile de carne de struţ.

Ostropel de strut cu sos worchester si varza de Bruxelles

La masă am servit ostropelul alături de verzişoare de Bruxelles sotate, cu puţină sare. Musafirii care l-au degustat au spus, ca şi alţi degustători, că este ca o carne de mânzat (viţel de 2 ani) şi că dacă nu spuneam că este struţ, nu şi-ar fi dat seama că nu e vită.

Ostropel de strut cu sos worchester si varza de Bruxelles

Şi, cu toate că denumirea acestui fel de mâncare sună elaborat, aşa, şi cumva preţios, să ştiţi că se pregăteşte rapid, în maximum 30 de minute totul este gata de servire. Eu vă invit să îndrăzniţi să folosiţi carnea de struţ în alimentaţie pentru că este o carne bio, struţii nefiind injectaţi nici cu hormoni şi nici îndopați cu antibiotice. Caracteristicile ei o recomandă ca pe o carne curată şi sănătoasă, fără grăsimi, numai bună de mâncat de către cei care vor să ţină o dietă.

Asa ca nu-mi rămâne de spus decât:

Poftă bună! :)

#buzzStore, #buzzgourmetdestrut  #mancamsanatos


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).