duminică, 13 noiembrie 2016

Ciorba de porc cu varza si afumatura


Ciorba de porc cu varza si afumatura

Şi a venit şi ediţia din luna noiembrie a provocării weekend cu spor, iniţiată de Ştefania şi găzduită luna aceasta de Elena Bite şi al său blog leniass - Hellena, din bucătăria mea. Elena ne-a propus trei secţiuni din care am ales-o pe aceea de ciorbe pentru că, mai nou, au început să-mi placă :) Aşadar am ales din reţetele ei ciorba de varză dulce cu afumătură, pe care eu am preparat-o după cum urmează.

Am folosit o pungă de legume pentru ciorbă de la Casa ţărănească, cca 300 g de pulpă de porc tăiată bucăţele, o bucată de şuncă afumată rătăcită prin frigider, un sfert dintr-o varză de mărime medie (doi pumni plini de varză tocată), 500 ml lapte acru de casă, o roşie mare decojită şi tăiată cubuleţe, un ardei mic tăiat fâşii, o ceapă mare, ulei, sare, piper, leuştean, verdeaţă.

Ciorba de porc cu varza si afumatura
Mai întâi am tăiat mărunt ceapa și am sotat-o în ulei timp de câteva minute până s-a înmuiat şi a devenit translucidă, apoi am pus bucăţile de pulpă de porc şi feliile de şuncă afumată să se soteze şi ele puţin. Am adăugat legumele congelate, varza tăiată fâşii de lungime medie şi am pus apă cât să cuprindă totul plus încă un deget. Am lăsat să fiarbă la foc mediu cam o jumătate de oră, apoi am adăugat laptele acru (în loc de borş) şi încă un pahar de apă, roşia cubuleţe şi fâşiile de ardei şi am mai lăsat la fiert încă o jumătate de oră. Dacă varza nu este bine fiartă, mai lăsaţi oala pe foc până când varza este moale aşa cum o doriţi. La urmă am pus leuşteanul tăiat nu foarte fin - că i se pierde savoarea - şi pătrunjelul tocat, am potrivit de sare şi piper şi după câteva clocote am închis focul.

A ieşit o ciorbă excelentă, foarte gustoasă şi consistentă.
Cine doreşte, o poate asezona şi cu smântână, ardei iute, sau orice altceva ce i se pare potrivit.

Poftă bună! :)

Ciorba de porc cu varza si afumatura


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).