marți, 19 iulie 2016

Pui cu spanac si ciuperci



Pui cu spanac si ciuperci

Puiul cu spanac este una dintre mâncărurile mele favorite de primăvară şi mai apoi tot anul, pentru că-mi pun la congelator câteva pungi cu spanac gata spălat şi pregătit numai de a-l pune în oală. Eu îl pregătesc aşa: folosesc un piept de pui tăiat bucăţele, pe care-l călesc înăbuşit împreună cu o ceapă mare tăiată mărunt în ulei, la foc mic. Dau şi ceva sare sau vegeta ungurească.

Pui cu spanac si ciuperci
Atunci când pieptul de pui este aproape gata, adică după cca 10-15 minute, pun spanacul spălat şi rupt în bucăţi mai mici (cam juma' de kil să tot fie), o mână de ciuperci tăiate, din conservă (dacă am, dacă nu, las aşa), adaug puţină apă şi las să fiarbă, nu prea mult, dar măcar 10 minute. La urmă pun o roşie tăiată cubuleţe iar după încă vreo câteva clocote pun pătrunjel verde tocat, puţin usturoi, mai potrivesc de sare şi dau şi un praf de piper apoi închid focul.

Cam asta e tot, dar e un fel de mâncare foarte sănătos, iar dacă vreţi să fie mai săţios îl puteţi servi cu smântână. Însă eu prefer puiul cu spanac aşa, fără adaosuri de grăsime.

Pui cu spanac si ciuperci


Poftă bună! :)



4 comentarii:

  1. Ador spanacul, ador ciupercile, imi place combinatia asta. Cred ca o voi incerca si eu, arata delicios. Multumesc Oana! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, intr-adevar, e o combinatie reusita si destul de satioasa!

      Ștergere
  2. Intr-adevar o mancare sanatoasa care se poate face si acum vand este in piata spanac din belsug.
    Imi place ca ai multe retete cu ciuperci care sunt preferatele mele...deci, trec reteta la "De facut"
    Sa ai o zi frumoasa asa ca tine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe la voi mai este spanac?? :) pe la noi este doar primavara, de aceea cumpar 2 kg in plus si-mi pun la congelator, sa-mi mai fac cate ceva, ca numai eu mananc in casa asta spanac :)))

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).