marți, 14 iunie 2016

Leapsa semi-culinara


Leapsa semi-culinara
Am preluat leapşa de la Cristina şi o poate lua oricine doreşte. Să vedem:

1. Ce nu vă lipseşte din frigider niciodată?

Laptele, că-l bea maică-mea în fiecare dimineaţă. Untul, că nu mănâncă nimeni aşa ceva pe pâine, dar e bun la piure şi la prăjituri. Ouăle, brânzeturile, felurite şunculiţe pt mine sau pt pisici (tot ce costă sub 25 de lei kilu' merge la farfuria pisicilor, şi vreau să zic că nu mănâncă nici ele întotdeauna coloranţii şi e-urile alea...), muşchiul file, ketchup-ul (stă cu anii în raft până îl arunc şi cumpăr altul, dar odată la câteva luni când îmi fac paste, am nevoie de el), roşiile, ciocolata de minim 75% cacao (pt prăjituri şi glazuri, când mă mai încumet să fac, pt musafiri, la cine ştie ce ocazii), stafidele, sticluţele cu arome pt prăjituri, borşul Acrisoru', măslinele, morcovul şi pătrunjelul rădăcină.

2. Ce consideraţi sănătos din ce aţi menţionat la punctul 1?

Laptele şi brânzeturile, pentru că majoritatea lor sunt de la piaţă. Ciocolata aia mai mult amară decât dulce, ouăle, pt că-s de găină de ţară, muşchiul file, pt că este de la măcelării care aparţin unor fermieri locali, măslinele, morcovul, pătrunjelul, stafidele (cred, că nu ştiu ce chimicale ar putea conţine).

3. Care vă sunt cosmeticele/parfumurile preferate?

Acum... nu mai folosesc cosmetice, când eram tânăra mă "șmăcuiam" zilnic. Aqua di Gio (Armani) şi Au thé blanc (Bvlgari) la parfumuri, oje de tip pastă pentru unghiile de la picioare (să mă laud, am pedichiuristă !!! :DD) ca şi orice tip de cremă hidratantă cumpărată din altă ţară, nu de la noi (cele care călătoriţi, aţi observat că acelaşi produs care se găseşte şi la noi şi în UE, are altă calitate acolo şi e mult mai slab la noi?). Săpun cu glicerină, ori Camey şi Nivea, gel de duş italian de la un magazin care comercializează exclusiv produse aduse de acolo (detergenţii de bucătărie mi-i mai cumpăr de la acel magazin), ruj l'Oreal şi nişte farduri mai vechi de la Amway, dar încă bune. Ah! Şi pastă de dinţi Splat, că am un mic stoc :))

4. Cine face în casa voastră cea mai multă curăţenie şi cine nu o păstrează?

Eu. Tot eu.

5. Ce urâţi să faceţi într-o zi de sâmbătă?

Curăţenie.

6. Ce vă face fericiţi în viaţa de zi cu zi?

Fericită? Starea pe care eu o numesc fericire o am doar atunci când călătoresc prin locurile pe care le vedeam doar la televizor când eram puştoaică şi nu credeam vreodată că o să le străbat cu picioarele mele, că o să le văd cu ochii mei şi că o să le ating cu degetele mele. Dar visam clipă de clipă la asta... O asemenea stare nu o am în restul zilelor. Dar când mă tolănesc pe pat alături de una dintre pisicile mele, mă simt relaxată şi bine.

7. Ce fel de oameni preferaţi să aveţi lângă voi?

Cinstiţi, corecţi, sinceri, care să aprecieze adevărul mai presus de orice, oricât de urât ar fi el şi să-l spună răspicat indiferent de consecinţe, în 90% din cazuri. Ştiu... nu există aşa ceva, sau nu prea des. De aia n-am pe nimeni lângă mine.

8. Care este primul lucru pe care îl faceţi când vă treziţi dimineaţă?

Deschid laptopul în drum spre baie.

9. Cât de mult timp v-aţi dori să aveţi disponibil pentru voi?

Am destul timp pentru mine. Sunt o raritate, aşa-i? :D Da... poate sună egoist, dar nu mi-a plăcut niciodată să am grijă de altcineva, de aia n-am suportat să locuiesc cu altcineva; mi s-a părut stresant să fac mâncare pt altul, să curăț după el, să spăl rufele lui, să-i calc hainele (e lucrul cel mai insuportabil de făcut), să-l aştept cu masa pusă şi să mă întreb oare dacă-i place mâncarea de azi sau face gălăgie că nu este bună.... Copii n-am, în schimb am o mamă tare mofturoasă... ei, asta este, mai fac şi sacrificii, totuşi.

10. Care sunt principiile voastre pentru o viaţă mai faină?

Am două pe care le respect cu destul de multă sfinţenie: fă mereu aşa cum simţi şi îndepărtează-te de oamenii care creează probleme sau complică inutil viața.




2 comentarii:

  1. Multumesc pentru ca m-ai mentionat. Ai un stil tare haios. Am zambit pe toata perioada cat am citit articolul. Sa stii ca nici catelul meu nu e fan E-uri. Si sa stii ca, daca e adevarat ca esti asa de sincera ca nu ai pe nimeni langa tine din cauza asta, e posibil să fim surori pe undeva :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, Cristina. Da' mie asa mi s-a părut normal, nu? :) Il cred pe cățelul tău, mai nou una dintre pisicile mele poftește la caș, am de doua feluri, însă numai unul ii place, oare ce sa cred despre celalalt?? Ambele sunt de la piață...

      Am observat că semănăm, pe undeva :))))) și fizic chiar, mai ales volumetric ;)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).