marți, 19 aprilie 2016

Salata de ton cu ou si ciuperci

Salata de ton cu ou si ciuperci

De mult aveam de gând să pregătesc o rețetă de pe blogul Sidoniei Toncean, cunoscuta culinareasă din Oradea. Mi-aș fi dorit ceva bănățean, dar cum am în casă o mofturoasă pur-sânge care nu mănâncă decât cele câteva feluri tradiționale știute de la părinții ei, adică bunicii mei - vorbesc de maică-mea :) - și care la anii ei foarte înaintați e de mult extrem de refractară la orice noutate culinară, am preferat să aleg o salată, pe care o pot face oricând numai într-o porție sau două.

Așadar am ales salata de ton cu ouă și ciuperci, pentru că mie îmi plac salatele și pentru că e o combinație de alimente care-mi plac mult: pește, ou, ciuperci, legume. Față de rețeta Sidoniei, am făcut doar mici modificări, neimportante, zic eu.

Pentru o salată de 2 persoane avem nevoie de: 
- o conservă de ton, 
- 2 cartofi fierți în coajă, 
- două ouă fierte tari, 
- câteva ciuperci din conservă, 
- 4 linguri de maioneză subțiată cu lămâie și iaurt, 
- măsline, după gust
- sare, piper, 
- ardei gras colorat, 
- ceapă (opțional).

Cartofii se curăță de coajă și se taie felii, la fel și ouăle și ciupercile, dacă sunt întregi (aș recomanda totuși să le dați în câteva clocote înainte, chiar dacă sunt conservate, deoarece ciupercile sunt un aliment destul de indigest), apoi toate ingredientele se amestecă ușor. La urmă se pot adăuga pe deasupra câteva picături de zeamă de lămâie, dar salata se servește după o oră-două, pentru ca gusturile să se amestece.

Astfel am obținut un fel de mâncare sățios și sănătos, simplu de preparat, bun și pentru familie și pentru un musafir neanunțat pe care dorim să-l ospețim la masa noastră.

Salata de ton cu ou si ciuperci


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).