luni, 8 iunie 2015

Slabeste cu un leu pe zi


De vreo doua saptamani scap de apa in exces din organism - deh! nu toate doamnele suntem uscative de la natura! - fara sa fac sport, pentru ca nu mi-a placut niciodata, si FARA REGIM ! ceea ce mi se pare de-a dreptul nemaipomenit. N-as fi crezut ca e real daca nu constatam pe propria-mi piele.

Slabeste cu un leu pe zi
O colega mi-a spus ce face ea sa slabeasca vizibil, fara prea mult efort, desi ea face si sala. Mi-a spus ca se poate slabi - eu prefer sa-i spun deocamdata eliminare a apei in exces din organism, cu ajutorul unei legaturi de patrunjel pe zi. Patrunjelul, ca si mararul, de altfel, este un foarte bun diuretic, si am observat din prima zi ca numarul vizitelor la toaleta creste fata de normal mai ales dupa amiaza.

Eu consum o legatura de patrunjel (doar frunzele) impartita in 3, la fiecare masa adaug patrunjel in portia de mancare sau la salata. Adica patrunjelul trebuie sa ramana crud, sa nu fie oparit de ciorba prea fierbinte, de exemplu. Daca mananc ceva care nu se potriveste deloc cu patrunjelul - de exemplu ieri am avut la pranz branza cu smantana si mamaliguta - am impartit legatura doar in 2 parti. In cele zece zile de cand mananc patrunjel verde, am dat jos aproape 6 kg de apa (i-as zice grasime, dar cred ca la inceput e vorba si de multa apa care iese din organism, mai mult decat de grasime).

Colega mea face altfel, pentru ca nu-i place gustul de patrunjel - mie da, enorm de mult! - ea face un fresh din patrunjel, o banana si un mar date prin blender plus un pahar de apa si bea acest suc pe parcursul unei zile. Dimineata inlocuieste micul dejun cu suc, si are energie destula pentru o jumatate de zi.

La ea s-a cunoscut foarte tare slabirea, burta s-a indreptat dupa numai 2 zile, dar eu nu cred ca o slabire rapida este si sanatoasa, de aceea, nu fac nimic altceva decat sa mananc patrunjel, in rest iau mesele exact ca si pana acum, adica mananc de toate, si ceva dulce, si ceva grasimi, din cand in cand.

Puteti incerca si voi, nu aveti ce risca! Iar costul este de un leu pe zi, o legatura de patrunjel, vara costa un leu, si e atat de benefica aceasta planta aromatica! Pe langa ca este diuretic, contine antioxidanti si vitamine, enzime si uleiuri aromatice cu proprietati vindecatoare.



3 comentarii:

  1. Foarte interesant. Cat timp (zile) trebuie sa mananc patrunjel? Doar frunzele, fara tulpina deloc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colega mea pune si coditele la shake-ul acela, dar eu mananc patrunjelul doar tocat, asa ca nu consum decat frunzele. Poti sa tii cura asta cat timp vrei, poate sa intre in obisnuinta zilnica sa mananci o mana de patrunjel pe zi, la un moment dat. Dupa o luna vezi efectele si poti face o pauza daca simti nevoia.

      Si eu am simtit ca trebuie sa micsorez doza - saptamana trecuta am mancat doar o data pe zi. Organismul stie singur cat are nevoie.

      Ștergere
    2. Multumesc frumos! O sa incep si eu aceasta cura si o sa revin cu impresii :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).