duminică, 7 decembrie 2014

Pepperonata cu piept de pui

Pepperonata cu piept de pui


Pepperonata e un fel de mâncare italian, simplu de preparat, foarte gustos și hrănitor. În italiana pepperoni înseamnă ardei, iar dacă renunțați la fâșiile de piept de pui, iese o excelentă mâncare de post.

Pentru două porții am folosit așa: 3-4 ardei grași de diverse culori, 2-3 cepe (de preferință roșii), 200 g roșii în bulion, o jumătate de piept de pui tăiat fâșii, sare, piper, oregano și/sau rozmarin (opțional), ulei pentru prăjit.

Ardeii se taie fideluță, ceapa se taie peștișori, roșiile se pasează să rezulte un bulion mai subțire. Fâșiile de pui se rumenesc în ulei până sunt aproape gata. Se adaugă ceapa și se călește înăbușit până devine translucidă. Se adaugă ardeii, se dă focul la mic și se lasă pe foc, amestecând din când în când cca 15-20 de minute, sau până când ardeii sunt foarte moi. La urmă se adaugă bulionul și se mai lasă câteva minute să dea niște clocote. Se dă sare și piper, iar când pepperonata este gata, se presară oregano sau rozmarin pe deasupra.

Poftă bună!

Pepperonata cu piept de pui





3 comentarii:

  1. Buna Oana!! Sunt Alexandra A. Ti-am mai scris si pe pulbere. Iti cerusem adresa blogului. Acum am gasit. Eu intru de pe mobil si nu gaseam rubrica. Am dat versiunea pt web si s-a facut lumina :)) acum am descoperit si alte lucruri si mai interesante. Super blog. Cel culinar...este ce sa zic..nebunie..eu mai si alaptez acum si am niste pofte de imi vine sa mananc telefonul cu totu..felicitari si multi pupicei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra... scuze de intarziere, eu nu prea mai am timp de toate blogurile si de aceea intru rar pe celelalte. Pulberea de stele conteaza :) La multi ani pe 2015 iar cel mic sa-ti creasca sanatos si voinic si sa-ti bucure viata!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).