joi, 13 martie 2014

Meniuri nemtesti - paella

Una dintre colegele mele a servit paella în restaurantul portughez din Hamburg, unde am avut rezervări făcute pentru masa de prânz.


Conține: scoici (midii), orez special pt paella, ceapa, castraveti, rosii, ardei, morcov, șofran, piper, boia de ardei dulce, o foaie de dafin, usturoi, sare.

Ceapa este tocată, morcovul tăiat rondele, castravetele tăiat rondele apoi jumătăți sau sferturi, roșiile tăiate felii, midiile fierte, usturoiul taiat fin, ardeiul tăiat în fâșii subțiri, orezul bine înmuiat. Toate ingredientele, mai puțin midiile și roșiile, se trag într-o tigaie cu ulei. Când sunt pe jumătate gata, se amestecă cu midiile și cu condimentele puse după gust (mâncarea trebuie să iasă mai mult aromată decât iute) și se mai călesc toate legumele până se înmoaie. La urmă se adaugă foaia de dafin și feliile de roșii, apoi se servește.

Deși pe internet am văzut rețete de paella cu zeamă - probabil cu ingredientele fierte - nouă portughezii așa ne-au servit-o, călită, și am înțeles că a fost excelentă la gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).