miercuri, 15 mai 2013

Ciorba de loboda si cartofi


Vara, merge foarte bine, atât rece cât și caldă, cu o ceapă verde, proaspătă, alături.


Ingrediente: o farfurie adâncă plină cu lobodă (eu am avut 3 legături mari), o ceapă mare sau o legătură de ceapă verde, 500 g cartofi, verdeață tocată, leuștean, un morcov și o rădăcină de pătrunjel, sare, piper, 300 ml de borș din tărâțe sau orice altceva folosiți pentru a acri ciorba, 50 ml ulei, smântână proaspătă.

Cartofii se taie sferturi. Loboda se curăță de tulpinile mai groase și se taie ca salata verde. Ceapa se taie mărunt, morcovul și pătrunjelul se taie fideluță sau se dau prin răzătoarea mare. Leușteanul - cam 4-5 frunze - se rupe cu mâna în bucăți.


Ceapa amestecată cu o linguriță rasă de sare se călește în ulei pe foc moale, înăbușit, ideal chiar ]n oala ]n care preparați ciorba. După 2 minute se adaugă morcovul și pătrunjelul, apoi, după alte 2-3 minute se adaugă loboda. Se mai lasă să se călească maxim 3 minute, apoi se toarnă cca 2 litri de apă rece. Se adaugă și cartofii. Se lasă la fiert pe foc potrivit 20 de minute. Cartofii ar trebui să fie fierți acum. Se pune borșul (fiert sau crud) și se mai fierbe încă 2-3 minute, apoi se potrivește de sare și piper, se adaugă verdeața tocată și leușteanul și se poate închide focul.

Se servește cu sau fără smântână, caz în care este o ciorbă de post. Oricum, este foarte gustoasă. Poftă bună!



Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut, distribuie să afle și alții:



2 comentarii:

  1. Ooo da! Merge grozav de bine! Am primit ieri o sacaosa de loboda si voi face cat de curand o ciorbita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu o sa mai fac cat de curand, e una din ciorbele mele preferate!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).