sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Piept de curcan cu pilaf de spanac



Cum noi anul acesta am avut niste sarbatori ca si inexistente (pt cei care inca mai simt emotia lor e un chin sa nu sarbatoreasca intre prieteni sau cu rudele, dar pentru cei mai solitari si imuni la Craciuni iluzorii, leneveala in fata internetului si a serialelor turcesti a fost mai mult decat binevenita), felurile de mancare au fost vag traditionale insa cu mult mai usoare decat cele festive.



Pentru acest fel principal am folosit o bucata de piept de curcan, o cana de orez (250 g), 200 g spanac congelat din comert (daca aveti pus de dv. la congelator este si mai bine), o ceapa mare, sare, piper, ulei.

Mai intai am pus o zi si jumatate pieptul de curcan la baiț cu apa, otet si condimente pentru a-l fragezi si aroma. Dar nu este neaparata nevoie de aceasta procedura, insa avand timp la dispozitie, m-am incumetat sa-mi acord un răsfăț.  Apoi se prăjește în ulei sau se pregătește la cuptor. Numai bine, dacă aveți mai multă carne, puteți scoate și un al doilea fel principal, alături de o garnitură de cartofi prăjiți.

Orezul se spală și se lasă la înmuiat în apă călduță apoi se pune la fiert pe foc moale cu apă să-l cuprindă bine de tot. Dacă va mai fi nevoie de apă, se mai adaugă. Ceapa se taie mărunt și se călește ușor până devine translucidă apoi se amestecă în pilaf. După cca o oră de fiert, se adaugă spanacul și se mai lasă să clocotească 5-6 minute. La urmă se potrivește de sare (Delikat) și piper, se adaugă pieptul de curcan tăiat fâșii, se inchide focul de la aragaz și se acoperă cu capacul. Astfel carnea se va înmuia (mie carnea de curcan mi se pare uscată) și se vor amesteca gusturile.

Se servește cu orice salată de sezon sau cu o porție de pepene murat.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).