luni, 10 decembrie 2012

Tocanita de ardei



Ce-i drept, e o mancare de vara, usoara si nepretentioasa. Dar daca eliminati bucatile de carne, rezulta o mancare de post, care poate fi foarte bine gatita acum, cand ardei gras se gaseste la market indiferent de anotimp.
Ingrediente: 1,5-2 kg de ardei gras, o punga de pulpe inferioare de pui, 2,3 cepe mari, o lingura de bulion (sau o rosie mare), sare, piper, verdeata, ulei.


Mai intai se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ardeiul se curata de cotori si de seminte, se spala si se taie fideluta. Ceapa se pune la inabusit intr-o oala cu putin ulei si cu pulpele de pui spalate si sarate. Cand ceapa este translucida, iar pulpele de pui au prins a se praji superficial, se adauga ardeiul si un pahar de apa. Se lasa la fiert pe foc moale cca 30-40 de minute, dupa care se adauga bulionul (sau rosia taiata cubulete), se mai lasa la fiert inca 5 minute, se potriveste de sare si piper, se presara verdeata tocata si se inchide focul.

Pofta buna!


7 comentarii:

  1. O mancare delicioasa, nu refuz o portie! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Dia, Paula, poftiti la masa, mancarea e calda! :) Si de post, azi, special pentru voi.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. daca acum ar vedea baiatul meu reteta asta, te-ar lua acasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) ar fi mai comod sa vina el la mine sa-si potoleasca foamea (sau pofta).
      Seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Desigur! Cred ca merge si cu ciuperci. Eu asa fac reteta de obicei. E adevarat ca adaug si oua, dar, dupa cum spuneati, e post!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ciuperci, aveti perfecta dreptate! :p Si mancarica de cartofi merge foarte bine cu cateva ciuperci tocate fin...

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).