duminică, 2 septembrie 2012

Rocky - prajiturele pentru ceai


Le-am facut mai demult, si au avut un succes neasteptat. Reteta este adaptata dupa Rocky Road bars de pe tasteofhome.com.

Ingrediente:
- blatul: 150 g unt, 2 linguri de cacao, 4 oua, 300 g zahar, 10 linguri de faina (250 g), zahar vanilat, praf de copt, un praf de sare, un pahar de apa.
- crema: un pachet de unt, o ciocolata cu minim 55% cacao, 3 linguri de zahar, 50 ml lapte, esenta de rom (sau de portocale, de migdale - de care va place) si optional, cateva alune taiate foarte marunt.

Metoda:

Cacaoa cu zaharul si untul se topesc cu un pahar (200 ml) de apa la foc foarte mic sau pe baie de aburi. Cand zaharul este complet dizolvat se ia de pe foc, se continua amestecatul adaugand vanilia, iar cand compozitia este ceva mai racorita se adauga ouale, intregi, pe rand. La urma se adauga faina in care s-a amestecat un praf de sare si praful de copt. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit timp de 35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.


Crema se face astfel: o lingurita plina din pachetul de unt, ciocolata, zaharul si laptele impreuna cu aroma dorita, se topesc pe foc mic sau la bain marie. Intre timp, restul de unt se mixeaza spuma. Cand ciocolata topita se racoreste bine, se incorporeaza in crema de unt cate putin amestecand cu mixerul la viteza 1 sau cu o lingura.La urma se amesteca si alunele taiate, daca doriti.
Se intinde imediat peste blat, de aceea e bine sa faceti crema dupa ce ati scos blatul din cuptor, apoi se da la rece cateva ore. Se portioneaza si se serveste la ceaiul sau la cafeaua de dimineata.

Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Gandul ma poarta spre "Five o clock". Sper sa ajung vreodata sa incer si eu, desi, trebuie sa recunosc, sunt lucruri care, pe zi ce trece, devin un fel de "fata morgana". Pare de domeniul fanteziei un ceai in jurul unei mese. Cu discutii calme, cu prajiturele si un orologiu care sa ne anunte ca timpul trece.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).