luni, 27 august 2012

Inghetata Iulia


Am numit-o asa pentru ca reteta o am de la verisoara mea, Iulia.


Am folosit: 2 oua, 400 ml smantana, 250 g zahar, 2 linguri cacao, bucatele de ciocolata amaruie.

Metoda: albusurile le-am mixat spuma cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile iar la urma cacaoa. Am amestecat usor. Din smantana am batut frisca si am amestecat cele doua compozitii cu o lingura pana la omogenizare.











Chiar daca inghetata se mai lasa si nu ramane foarte pufoasa, nu se intampla nimic. Pe fundul unui vas am pus bucatele de ciocolata amaruie, am turnat compozitia si am dat la congelator peste noapte. La servire am decorat cu ornamente de ciocolata din comert.

Inghetata nu s-a intarit prea tare nici dupa cateva zile, datorita compozitiei ei, si nu are ace de gheata in ea.

Reteta originala mai contine sirop de cacao, nuca de cocos si fructe care se pun pe fundul vasului, dupa cum se poate vedea mai jos.

2 comentarii:

  1. Reteta pe care o am eu de la mama,contine pe langa ingredientele pe care le-ai folosit tu si frisca.Este o bunatate de inghetata.Mai ai?Vin repejor pana la tine.
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai din smantana se bate frisca, Dia. E buna inghetata, insa nu stiu de ce, mie tot fara ou imi place mai mult :) Vino, mai am o portie si pentru tine!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).