duminică, 5 august 2012

Briose de ciocolata cu banane


Ingrediente: 1 pachet de unt, 400 g zahar, 50 g cacao, 125-130 ml lapte, 4 oua, 300g faina, un pachet de praf de copt, esenta de rom, o ciocolata amaruie cu minim 55% cacao, o banana.

Untul, zaharul si cacaoa se pun la foc moale cu laptele sa dea cateva clocote pana cand zaharul este complet dizolvat. Se iau 8 linguri din compozitie si se pun intr-un ibric de cafea, apoi se lasa crema sa se raceasca. Intre timp se bat albsusurile spuma. Cand s-a racit complet crema de cacao, se adauga pe rand galbenusurile amestecand pana la omogenizare, apoi faina in ploaie amestecand continuu, praful de copt, esenta de rom, iar la urma albusurile spuma care se incorporeaza usor, de sus in jos. Se toarna in formele de briosa, se pune in mijlocul fiecareia cate o felie de banana si se da la copt in cuptorul preincalzit la foc mediu, cca 15-20 de minute. (Cantitatea ajunge pentru doua tavi de briose, sau o tava de 15 bucati si un chec mai mic.)

Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca briosele. Intre timp in cele 8 linguri de compozitie puse deoparte, se topeste pe foc mic ciocolata amaruie si se glaseaza sau se decoreaza briosele cu glazura astfel obtinuta.

Se serveste alaturi cu doi bulgarasi de inghetata, de ce aroma doriti; a mea este de fistic.
Pofta buna!


 

16 comentarii:

  1. Da, Dia, o portie pun deoparte pentru tine! :) Pupici si o saptamana excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...............pacat ca nu ma pot abona la el , doar la comm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar exista si posibilitatea abonarii la postari, din cate stiu eu :)

      Ștergere
  3. Eu cred ca sunt acre briosele! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu si eu?! :D Totusi, pana nu gustati, nu stiti sigur daca-s acre sau nu.
      Dar ingrasa, ce-i drept... :))

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).