luni, 18 iunie 2012

Prajitura cu cirese si branza de vaci


Ingrediente:
Blatul: 1,5 cani de zahar (am folosit o cana de 200ml), un pachet de unt la temperatura camerei, praf de copt, zahar vanilat, esenta de migdale, 4-5 oua (in functie de marime), 3 cani de faina.
Umplutura de branza: 300 g branza de vaci de la piata, 150 g zahar, zahar vanilat, un ou.
Umplutura de cirese: 1 kg de cirese curatate de samburi.
Glazura: o ceasca de zahar pudra, esenta de vanilie, 1-2 linguri de lapte. Sau doar zahar pudra.


Se mixeaza la viteza mica (1 sau 2) untul cu zaharul pana cand devine ca o crema. Se adauga praful de copt, zaharul vanilat, esenta de migdale si ouale si se continua mixatul pana la omogenizare cu aceeasi viteza. Dupa aceea se creste viteza cu inca 2 trepte si se mai mixeaza inca 3 minute. Se scoate mixerul si se incorporeaza usor, faina, cu o lingura. Nu se amesteca prea mult timp. Rezulta un aluat relativ grosut. O treime din compozitie se pune in alt vas.

Umplutura: se amesteca branza cu oul, cu zaharul si zaharul vanilat, pana la omogenizare.

Cele doua treimi din aluat se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Se poate sa aveti nevoie de o lingura, sa uniformizati aluatul cu dosul ei. Peste aluat se presara ciresele, apoi peste ele se toarna crema de branza, pe care de asememena o veti uniformiza cu dosul lingurii. Pe deasupra se toarna restul de aluat - treimea pusa deoparte.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 40 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.

Cand este gata, se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza si se glazureaza sau se pudreaza, simplu, cu zahar pudra.


Glazura: se amesteca bine toate ingredientele pana cand devin ca o pasta, care se pune într-un poş şi se formează un grilaj peste prajitură.

Eu aveam musafiri si nu am mai avut vreme de glazura, am pudrat prajitura si am servit-o clada inca.
A fost un desert delicios si usor.

Pofta buna! :)

8 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).