sâmbătă, 23 iunie 2012

Ciorba de cartofi si fasole verde

Pentru că e vara, cald și parcă nici mâncare nu-ți trebuie, va propun o ciorbă ușoară, numai bună ca să țină de ceva foame dar și de sete, pe căldurile astea.

Ingrediente: un morcov, un pătrunjel, 1-2 cepe, 250 g fasole verde, 250 g cartofi, o mână de fidea, sare, piper, leuștean, mărar și pătrunjel verde, 0,5 l borș, 2-3 linguri de ulei, o roșie sau o lingură de bulion, dresală de ou cu smântână.

Ceapa se curăță, se spală și se călește în puțin ulei până când devine translucidă. Morcovul și pătrunjelul se curăţă și se dau prin răzătoare. Se pun la fiert într-o oală cca 1,5 litri de apă. Când clocotește apa se pun la fiert morcovul, pătrunjelul, ceapa călită, fasolea curățată de capete și tăiată în bucăți și la urmă cartofii curățați, tăiați în cuburi. Se dă un praf de sare. Se lasă să fiarbă până încep cartofii să se înmoaie, adică minim 20 de minute, apoi se adaugă fideaua ruptă bucățele și se mai lasă 5 minute la fiert. Se adaugă verdeața (mărar, pătrunjel, leuștean) tăiată fin, roșia curățată de coajă și tăiată cuburi mici (sau bulionul) și borșul fiert separat și strecurat. Se lasă să mai dea câteva clocote, apoi se potrivește de sare și piper.

Se servește simplă sau dreasă cu ou şi cu smântână.

Poftă bună! :)

2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).