miercuri, 30 mai 2012

Vitel in sos Roquefort

In a doua parte a concursului lansat de Real hypermarket aveam de preparat o reteta de vitel in sos Roquefort, asa cum am spus in prima postare, AICI.

Ingrediente: 3 portii de carne de vitel (vrabioare sau orice alta parte foarte frageda), cate 50 g branza Roquefort pentru fiecare portie, o lingurita plina de mustar iute, 100 ml smantana, 1 ou, sare, piper, ulei si unt pentru prajit.

Mai intai am ras branza Roquefort si am pus-o impreuna cu oul, smantana, mustarul si piperul intr-un blender. Nu am mai dat sare pentru ca acest tip de branza este deja foarte sarat.  Am pus vasul Pyroflam pe foc mic, cu ulei si o lingurita de unt la topit si am dat si foc la cuptor ca sa se incalzeasca. Am pus bucatile de carne la fript, cate 3-4 minute pe fiecare parte, dand un praf de sare peste ele. Intre timp am mixat la blender sosul, pe care l-am turnat peste bucatile de carne, am pus capacul peste vas si am dat la cuptor, la foc potrivit, cca 15-20 de minute.

Insa dupa cum vedeti in poza, sosul a fiert cu toate ca trebuia sa ramana fluid. Asta pentru ca omisesem un lucru important, si anume ca vasele Pyroflam te ajuta sa economisesti energie, pentru ca mancarea preparata in ele mai fierbe inca multe minute dupa ce ati inchis focul.
Cu toate acestea mancarea a disparut mult mai rapid decat a fost pregatita, a iesit extraordinar de gustoasa, cu un gust mai bun decat atunci cand am facut acest sos intr-o tigaie obisnuita emailata.

Sunt foarte multumita de vasul meu din vitroceramica si il recomand oricui doreste sa gateasca sanatos si gustos.

Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).