marți, 10 ianuarie 2012

Tortilla cu somon afumat


Pentru tortilla am folosit o reteta asemanatoare cu aceea de clatite si anume: o cana de lapte (200 ml), un ou, o cutie mica de smantana Muller, faina cat cuprinde pana cand aluatul capata consistenta unei smantani (mai gros decat aluatul de clatite) sare, boia de ardei dulce.

Din acest aluat mi-au iesit 4 bucati de tortilla (cam cate 5-6 linguri de aluat per "clatita"). Pe fiecare din ele am presarat rondele de masline verzi si negre imediat dupa ce am pus aluatul in tigaia cu ulei fierbinte.

Le-am copt exact ca pe clatite, dupa care le-am pus fierbinti pe o farfurie pe care am acoperit-o imediat cu un capac, in asa fel incat "clatitele" sa se abureasca si sa se inmoaie ca sa le pot rula usor.

Am facut o crema de branza dintr-o cutie de ricotta si cca 100 g de branza de vaci de la piata, bine amestecata cu o mana de ciuperci fierte si tocate si patrunjel verde tocat. Nu am pus sare deloc in crema de branza pt ca fileul de somon era indeajuns de sarat.

Pe fiecare tortilla un pus un strat de crema de branza apoi un strat de somon afumat si am rulat strans.

Fiecare rulou l-am invelit in folie de aluminiu

si am lasat la frigider pana a doua zi cand am servit la masa feliile de tortilla umpluta, peste care am pus cate un moţ de salata de icre.

A fost unul dintre cele mai apreciate aperitive la masa de Sf. Ion.
Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).