luni, 28 noiembrie 2011

Foietaj cu mere (de post)

Toata luna am postat retete cu mere gandind sa le dedic provocarii Dulce Romanie, insa nici una nu mi-a placut la aspect. Asa ca o sa mai fac o incercare, pe ultima suta de metri, iar rulada asta foietata o las de rezerva, deocamdata.

Pentru rulada am folosit aluat frantuzesc facut cu margarina, cca 300 g (in sfarsit m-am incumetat sa-l fac eu :)) dar postez reteta cel mai probabil maine seara) si 1 kg de mere golden, pe care le-am curatat de cotori si de coaja si le-am dat prin razatoare. Merele rase le-am amestecat cu 5 linguri de zahar - ca nu erau foarte coapte - si o jumatate de lingurita de scortisoara.

Am intins foaie din aluatul frantuzesc, am presarat merele - nu le-am stors deloc, dar poate ca era bine sa fi indepartat zeama din ele - apoi am rulat foaia de aluat si am pus-o in tava. Se poate pune hartie de copt drept tapet, pentru ca merele lasa zeama si hartia previne lipirea prajiturii de fundul tavii.

Am lasat la cuptor cca 45 de minute la foc mediu apoi am scos si am lasat sa se raceasca in tava,
dupa care am portionat, am presarat cu zahar pudra si am servit.

Cu toate ca foietajul tot nu a iesit asa cum stiu eu ca ar trebui sa iasa, a fost cel mai fraged aluat pe care l-am gustat vreodata pana acum.

Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. Asta e pentru mine,nu?Stiai ca-mi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiam! ;) Daca vrei, ia o felie, desi strudelul tau este cu mult mai aratos decat rulada mea tuflita si nu foarte foietata. Da' frageda rau de tot :p

    RăspundețiȘtergere
  3. daca ar fi sa aleg intre foietajul cumparat si asta al tua, cu siguranta il aleg pe al tau.Mi-ai facut pofta.
    Sa ai o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).