joi, 6 octombrie 2011

Maioneza care-nu-se-taie

Acum 2-3 zile am avut in plan sa fac o salata de boeuf. Si, cum era normal, m-am apucat de o maioneza cu un galbenus crud, asa cum o facem noi acasa. Dar cum uitasem sa cumpar o lamaie, am pus niste sana, ca tot acrisoara este, si maioneaza mea s-a taiat instant.

M-am enervat, da' rau de tot (:DD) si cum domnul D. avea sa vina in maxim o ora sa deguste salata, stateam pe scaun neputincioasa si nu stiam ce sa fac, cand mi-am amintit ca am citit undeva intr-una din cartile mele de bucate ca o maioneza se poate drege, printre altele, cu putin piure de cartofi.

Nu am pus chiar piure, ci o bucatica de cartof bine fiert, cam cat o nuca mare, pe care am zdrobit-o cu furculita bine de tot, apoi am adaugat cate o lingurita din maioneza taiata - nici nu erau mai mult de 5-6 lingurite.

Apoi am turnat eu si ulei, fara sa-l pun subtire-fir, am turnat eu si sana cat m-a lasat inima, si maioneza mea nu s-a mai taiat in veci!
Singurul lucru care l-am respectat a fost sa mestec in aceeasi directie mereu.

Am observat ca maioneza cu cartof fiert era mult mai bine legata si mult mai cremoasa decat cea normala, si cred eu ca nici nu o sa mai fac altfel de maioneza vreodata, atat de multumita am fost de rezultat.

Gustul de cartof nu s-a simtit deloc, iar salata mea a fost un succes culinar!

Stati pe-aproape, zilele astea postez o reteta de tort-cuib si una cu un desert italian specific, pe care deocamdata nu-l dezvalui :)




14 comentarii:

  1. Cu placere, Teo! :) Vad ca nici la tine nu merge netul cum ar trebui!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiam trucul asta dar nu l-am incercat niciodata.. vad ca functioneaza,asa ca daca voi avea nevoie il voi folosi!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Oana!Eu o tranteam direct la cos:-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Petro, intr-adevar, functioneaza chiar neasteptat de bine, pupici si tie, weekend placut!

    FancyCake, daca aveam lamaie poate faceam si eu la fel, dar avand doar sana, eram sigura ca si la a doua incercare de maioneza clasica s-ar fi taiat, de aceea am incercat s-o dreg, si nu-mi pare rau deloc! Multumesc pt vizita!

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar se reface cu piure...si e mult mai consistenta....
    te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar se reface cu piure...si e mult mai consistenta....
    te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-adevar se reface cu piure...si e mult mai consistenta....
    te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  8. Te tzuc si eu Sidy, duminica placuta! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Dna Oana eu va trimit pupici dvs imi puteti trimite o felie de tort?Arata super .O sa il trec si eu la mine ,cand o sa mai notez o prajitura la mine pe blog .
    Va sarut
    Liliana Dumitru

    RăspundețiȘtergere
  10. O felie de tort iti trimit oricand, Liliana :) dar de ce postezi comentariul la maioneza?! :DD O zi senina iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. P.S. multumesc pentru pupici, si eu trimit pupici dulci!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).