sâmbătă, 22 octombrie 2011

Arta (culinara) cere sacrificii :)

Azi prestam oarece mazare cu pulpe de pui si un tort, asa ceva:

Cand sa desfac conserva de mazare, dau sa scot capacul taiat cu un taietor special si ma tai la un deget cu capacul proaspat zimţuit. Da' nu asa, zgarietura, ci hârrşşşt!, un pic mai cu responsabilitate :))))).

Oameni buni, se vede treaba ca zeii astia ai artelor culinare mai cer sacrificii de sange si in vremurile de azi :D  ori se apropie Halloweenul si... mai stii? :)

De urlat nu am urlat, ca nici nu mai simteam decat un zvacnet continuu, dar umblam ca titirezu' prin casa dupa niste tifon steril, cu degetul intr-o cana cu apa, ca sa nu las urme "de pasiune" pe covoare. mda... cam multa "pasiune" a curs azi din bietul meu deget. Pana la urma taica'meu s-a priceput sa-mi lege meserias tifonul si am mai invatat niste lucruri:
- cum se tasteaza cu mana stanga si cu inelarul drept.
- cum se foloseste mouse-ul cu mana stanga (greu, tare de tot :)) )
- cum se spala vasele cu o singura mana - aici e arta totala :)
- cum se mixeaza frisca fara sa pui aratatorul drept pe aparat (vedeti? deja cand am ajuns la mixatul fristii pt tort imi puteam folosi mana dreapta, dar nu la capacitate maxima).

Sper sa nu trebuiasca pana luni sa invat sa scriu cu mana stanga pe tabla!!


Pana postez mai multe despre tortul ăla, va sunt datoare cu o reteta de desert specific italian. Asa ca pana maine dimineata poate mai trece "rana" si o sa pot scrie cat de cat normal. Pupici si sa nu faceti ca mine!

6 comentarii:

  1. Imi pare rau pentru degetel,Oana!Astept reteta!Pup!!

    RăspundețiȘtergere
  2. opsy.imi pare rau pentru accident.imi aduc aminte ca a patit-o si mami meu cand eram eu micuta.dar si-a facut o mama de taietura pana la os.eu cred ca plangeam vreo 3 zile daca eram in locul tau.sper sa treaca repede buna fara alte complicatii.ai grija sa nu se infecteze.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Incerc s-o pun imediat...

    Oana

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah, eu inca nu stiu cam pana unde m-am taiat, dar e destul de adanca "rana", noroc ca s-a oprit in unghie, acolo de unde creste ea (taietura e pe lateralul degetului). Si eu ma gandesc f. serios sa iau niste antibiotice cateva zile, pt ca e mai bine asa decat sa mai patesc si altele dupa aceea.


    Pupici si tie, revin imediat cu reteta de panforte d'oro.
    O.

    RăspundețiȘtergere
  5. sa n-aud! brrrr! eu mi-a dar vineri degetul mare pe razatoare! a fost... poetic de-a dreptul :|

    RăspundețiȘtergere
  6. Zazule, cred ca lesinam instant... :-s si-asa ieri nici nu mi-am dat seama prea bine cate taieturi am de fapt - sunt "doar" trei - pt. ca nu suport sa vad sange si mergeam prin casa uitandu-ma in tavan si pe pereti, nu la deget! Abia azi am vazut :(((

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).