joi, 8 septembrie 2011

Pui in punga

Nu, nu este vorba despre celebra punga Knorr, ci despre o modalitate de a pregati puiul care dateaza de pe vremea "impuscatului". Si care este cel de-al doilea bonus pentru cei care m-au sustinut in concursul Maratonul Safir.

Asadar se ia un pui mai marisor si cu oarece grasime pe el in asa fel incat sa intre, intreg, intr-o punga din hartie, de preferinta din aceea bej, mai groasa. In principiu este buna orice hartie, dar in aceea bej se face mai crocant si are un gust mai deosebit, nu stiu de ce. Eu cand am gatit acest pui nu am avut decat o punga din hartie alba, obisnuita.

Dupa ce spalati si curatati puiul de eventualii cotori si pielite ce mai pot ramane din "fabricatie", dati pe el sare, piper, ce alte condimente doriti, puteti sa il impanati si cu usturoi, iar la urma ungeti cu o lingura-doua de ulei. Bagati in punga, legati punga la gura si dati la cuptor, pe o tava, la foc mic timp de minim 2 ore.

Dupa o ora, sau o ora si un sfert, intoarceti puiul pe partea cealalta sa se rumeneasca si sa se patrunda egal atat pe spate cat si pe piept.

Intre timp nu gauriti hartia sa vedeti ce si cum, chiar daca in unele locuri se lipeste de pui si se mai parleste un pic (hartia, nu puiul :) ). Deci dupa 2 ore sau 2 ore si jumatate - daca vreti crocant de-a binelea, il puteti tine pana la 3 ore in cuptor - se poate servi. Este foarte fraged, pe deasupra pielea si stratul superficial de carne e crocant, iar gustul e nemaipomenit.

Noua ne place asa, doar cu paine si salata de sezon, dar il puteti servi si cu garnitura de care preferati. In poza are alaturi un căţel de usturoi, o felie de rosie si o buleta de salata de vinete.

Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. Multumesc de cadou,stiam reteta dar n-am facut-o niciodata!!!Imi place cum arata rumenit...Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Teo, Petro, eu l-am lasat fix 2 ore la cuptor, daca il tineam mai mult era si mai inchis la culoare. Cu multa placere, Petro, poti incerca sa vezi daca-ti place. Singurul inconvenient este durata de gatire, de obicei prefer mancaruri care nu necesita ore intregi de stat la aragaz.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).