luni, 18 iulie 2011

Sursele mele de inspiratie culinara - 3

Una dintre cele mai bune carti de bucate pe care o stiu este aceea a Sandei Marin. Exemplarul meu este mostenire de la mama, care o are de la bunica :)
Este legata din nou, reconditionata, adica :D, are foile ingalbenite de vreme, unele pagini lipsesc, altele sunt usor rupte, altele au mici adnotari pe margini, sau contin pete, de vreme ori de ulei :p.
Nu sunt neaparat adepta retetelor traditionale, dar trebuie sa spun ca intr-adevar nu cred ca exista reteta sa o faci din Sanda Marin si sa nu-ti iasa. De aici orice reteta incerci, iese suta la suta.

O sursa de inspiratie mai moderna si cu fotografii excelente, este Bucatarul meu, dosarul de la editura Maxam, cu foi detasabile, colectie bine pusa la punct, dar al carei mare minus este ca pachetele cu retete erau scumpe si a trebuit sa renunt la ideea de a avea toata cartea de bucate datorita pretului la care ajunsesem - peste 300 de lei pentru vreo suta si ceva de retete, cate am eu in organizatorul-dosar.













Ce-i drept, retetele astea sunt scrise pe carton cerat subtire, fotografiile sunt de o foarte buna calitate, totul este deosebit prezentat. Dar atat mi-am permis sa adun :)

Data viitoare, cartea Dragai Neagu si o carte in exclusivitate de dulciuri :)

O saptamana excelenta va doresc!

6 comentarii:

  1. Esti fericita ca ai o astfel de minicolectie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca o am, intr-adevar, cu toate ca sunt si retete cu ingrediente rare, pe care nu cred ca o sa le fac vreodata, dar multe din ele sunt foarte reusite si nu prea greu de pregatit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce surpriză plăcută...şi eu am acasă cartea, dar cu altă copertă, tot îngălbenită de vremuri...o păstrez la loc de cinste, o mai răsfoim când vrem să facem ceva frumos şi gustos de acolo...Vă pupic şi scriu acuma numele pentru votul de azi. LEXY G

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru voturi, Lexy, imi faci un mare serviciu, raman datoare :)

    Cartea noastra cred ca e de prin anii '50. Nu gasesc indicatii despre anul aparitiei, dar e scoasa la ed. Tehnica.

    RăspundețiȘtergere
  5. vreau si eu o asa carte.Daca ma poate ajuta cineva cu colectie rasp. pe id: rapy_c ;rapy_c@yahoo.com ms

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca vrei, o sa caut eu toate datele de contact maine dimineata. Eu am primit o reclama cand faceam comanda la Quelle, de haine. Venau in cutia cu produsele comandate. Nu stiu daca mai au acum retetele, asta era prin 2006-2007, dar caut datele si le postez.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).