sâmbătă, 28 mai 2011

Choux-uri aperitiv

Saptamana trecuta o prietena de familie ne-a adus niste choux-uri umplute cu salata de icre si cu pate de ficat. N-am mai avut rabdare si am "construit" si eu in caminul liceului unde predau, cu modestele conditii de aici, niste astfel de choux-uri. Rezultatul a fost peste masura asteptarilor mele care nu speram sa-mi iasa acest tip de aluat, pe care nu l-am mai incercat pana acum.


Pentru aluat am folosit 75 ml apa, 50 ml ulei, un praf de sare - acestea se pun la fiert. Cand amestecul da in clocot se adauga treptat 4 linguri de faina, se amesteca putin pe foc, doar cat sa se umezeasca toata faina, apoi se da vasul deoparte si se continua amestecatul ingloband 3 oua, pe rand.

Daca vi se pare riscant - pentru ca faina nu trebuie sa se umfle si sa fiarba! - puteti pune apa si uleiul clocotind peste faina intr-un alt vas. De fapt acesta este celebrul aluat cu faina oparita, de care am auzit eu de multa vreme la unele gospodine cu mult mai multa experienta decat mine, care il folosesc la aluatul de cozonac - partial doar - pentru ca acesta sa iasa deosebit de pufos.

Aluatul final trebuie sa fie ca o pasta groasa. Am pus aluat cu poşul pe tava unsa putin cu ulei, de marimea unei cirese, asta pentru ca nu stiam cat de mult vor creste choux-urile, insa pe puteti face de marimea unei nuci obisnuite.

Am dat la cuptor la aproximativ 200 de grade timp de 15 minute.


Le-am lasat sa se raceasca in tava apoi le-am dezlipit cu lama unui cutit. Dupa aceea le-am taiat in doua jumatati pe orizontala, dar nu de tot, si le-am umplut pe unele cu salata de icre, pe altele cu pate de ficat, si ultima parte cu branza Almette.


Apoi am servit. Pofta buna! :)


Si de aproape:


Si choux-urile de la care m-am inspirat:


Si reteta:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).