duminică, 13 martie 2011

Sos de rosii pentru friptura

In acest weekend am avut de bucatarit, asa ca saptamana asta o sa am ce sa postez :P

Asadar: ingrediente: o ceapa medie, 500 de suc de rosii sau bulion, cativa catei de usturoi (dupa gust), o foaie de dafin, sare, piper, ulei, apa.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit in ulei la foc moderat. Dupa ce se inmoaie putin, se adauga sucul de rosii si un pahar de apa (sau 7-8 linguri din zeama de la friptura la tava).

Se lasa sa fiarba la foc domol, acoperit, pana scade - aproximativ 20-30 de minute. Inainte de a inchide focul (cand capata consistenta dorita), se da sare, piper, usturoiul taiat bucatele

si foaia de dafin rupta bucatele.

Scuzati jocul de lumini si umbre din tigaie :) ieri a fost o dupa amiaza splendida de primavara.

Se poate servi ca atare, combinat cu ciuperci, sau peste piure de cartofi, ori pilaf, ca mancare de post, sau se poate folosi ca sos pentru friptura la tava, reteta pe care o veti vedea in zilele urmatoare.


Pofta buna! :)

5 comentarii:

  1. Oana,sosul arata foarte bine.
    In legatura cu premiile,te rog sa le ridici toate trei,fara modificare ca asa le-am primit si eu.
    pupppp!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru lamurire, Mirela. Eu ma gandisem ca daca voi premia alte 10 bloguri, pe diploma ar trebui sa apara numele meu, nu numele bloggeritei de la care le-ai primit tu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru lamurire, Mirela. Am cre4zut ca daca eu premiez inca 10 bloguri, pe diploma ar trebui sa apara numele meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Oana si de la mine aceleasi premii!
    Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Carmen, accept premiile si iti doresc si eu o saptamana linistita!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).